Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan mjesne zajednice Modriča 3 *(FOTO+VIDEO)

Obilježen Dan mjesne zajednice Modriča 3 *(FOTO+VIDEO)

Nizom  kulturno – sportskih dešavanja, petu godinu za redom obilježen je Dan mjesne zajednice Modriča 3. Ova mjesna zajednica broji 600 domaćinstava sa oko 2400 stanovnika i jedna je od rijetkih MZ gdje se redovno održavaju akcije uređenja naselja.

Obilježavanju su prisustvovali  zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić , narodni poslanik Bojan Vidić i brojni mještani.

Ovom prilikom potpisana je i Povelja o bratimljenju sa srbačkom mjesnom zajednicom Kukulje .

Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednici savjeta mjesnih zajednica Modriča 3 i Kukulje, Boro Bjelić i Radojica Vidović.

„Poveljom o bratimljenju potvrdili smo namjeru da rukovodstva i mještani naših mjesnih zajednica rade na uspostavljanju kulturnih, sportskih i privrednih veza“,  rekao je Boro Bjelić.

Radojica Vidović, odbornik u Skupštini opštine Srbac  rekao je da je Povelja početak saradnje dvije mjesne zajednice koja bi u budućnosti mogla prerasti i u bratimljenje opština Srbac i Modriča.

„Kukulje su razvijeno naselje sa blizu 300 domaćinstava i 1.200 stanovika koji se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom . Velika pažnja posvećuje se obrazovanju, kulturi, sportu, te oblastima u kojima postoji mogućnost saradnje, posebno mladih“, istakao je Vidović.

U kulturnom dijelu programa nastupili su članovi kulturno-umjetničkih društava “Posavina” iz Crkvine kod Šamca, “Ozren” iz Karanovca kod Petrova i “Đerdan” iz Kukulja.

Povodom Dana mjesne zajednice, održana su brojna sportska takmičenja. Najbolji na turniru u šahu za penzionere na kome je učestvovalo 10 takmičara bio je Slobodan Jelić.

Miloš Stjepić pobjednik je takmičenja “skakanje u vreći”, dok je u skoku uvis iz mjesta, sa visinom od 1,35 metara, pobjedio Ognjen Vasiljević.

Noćni turnir u besketu okupio je 13 ekipa. U konkurenciji pionira pobijedila je ekipa “Brze noge”, a kod juniora najbolja je bila ekipa “Tajm-aut”.

 

Pobjednički pehar u konkurenciji seniora pripao je timu “GS studio”  iz Modriče.

Najuspješniji u “pucanju trojki”bio je Rade Šiniković iz Beograda.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, to su naši radovi, ali isto dodajemo kao dopunu informacije.
Foto / Video: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...