Home / NOVOSTI / HRONIKA / Godišnje druženje penzionera

Godišnje druženje penzionera

Povodom dana penzionera opštine Modriča, Udruženje penzionera opštine Modriča je 2. septembra 2018. godine organizovalo druženje penzionera u Sportsko rekreativnom centru Riječani. Događaju su pored modričkih penzionera prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predsjednik udruženja penzionera RS Rade Rakulj, predstavnici regionalnih udruženja, te udruženja penzionera iz Srbije i Hrvatske. Cilj druženja je razmjena iskustava među penzionerima, te poboljšanje rada Udruženja.

Predsednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj ponovio je da se lica treće dobi nalaze u specifičnoj poziciji. On je pozdravio najnovije mjere Vlade RS na poboljšanju statusa penzionera.

„Ova pomoć je za sve penzionere i biće isplaćena u drugoj polovini septembra, odmah iza penzija. Oko 20 miliona maraka biće podijeljeno za 261.000 penzionera. Nova podrška biće i u januaru, nakon podrške prosvjetnim radnicima. Tada ćemo uskladiti penzije sa rastom plata, a plate rastu“, najavio je Rakulj.

Punu podršku penzionerima pruža i opština Modriča.

„Divim se tim ljudima. Drago mi je što su odlučni da se svake godine druže. Oni zaslužuju punu pažnju. Trebamo im biti zahvalni za sve što su uradili za sve nas. Čestitam Dan penzionera Modriče a imaće našu stalnu i potpunu podršku“, rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriče.

 

Predsjednik modričkog Udruženja penzionera Đorđe Nijemčević izrazio je zadovoljstvo da se na jednom mestu našlo oko 600 lica treće životne dobi.

„Ovo okupljanje znači da nas mlađi podržavaju i prate, a mi da tako produžavamo svoj životni vijek. Status penzionera Modriče je nešto bolji nego u nekim drugim sredinama. Zahvaljujući podršci opštine Modriča mi ostvarujemo brojna prava. I na području Republike Srpske mnogo je učinjeno u poslednjih nekoliko godina da penzionerima bude bolje“, rekao je Nijemčević.

O utiscima druženja u Riječanima govorila je Mila Landup iz Udruženja penzionera Zapadni Srem iz Vukovara: „Drago mi je da se ovoliko ljudi ovde okupilo. Lijepo smo se osjećali. Mi sklapamo prijateljske odnose i prekograničnu saradnju. Volimo da razmenjujemo iskustva i da tragamo za zajedničkim interesima“.

Milica Petrović, sekretar Udruženja penzionera iz Banje Koviljače istakla je da su oni jedno od najuspešnijih udruženja na području Srbije.

 

„Penzioneri u Banja Koviljači žive dobro i funkcionišu odlično. Mislim da smo najuspešnije udruženje u Srbiji. Družimo se sa penzionerima Banja Luke, Pala, Laktaša, Modriče, Ugljevika, Bijeljine i udruženjima iz Hrvatske.  Ovo je korisno i tako ćemo nastaviti“, rekla  je Milica  Petrović.

Susrete u Gornjim Riječanima pozdravio je i Petar Ilić, predsednik Udruženja penzionera iz Bogatića.

„Divni su utisci. Lijepo je vidjeti ovoliko naroda na jednom mestu. Odlazimo u goste i dolaze nam, ima nas sa raznih strana. Potpuno pozitivna priča“, rekao je Ilić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...