Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan mjesne zajednice Dugo Polje

Obilježen Dan mjesne zajednice Dugo Polje

Dan mjesne zajednice Dugo Polje, nedjelja po Petrovdanu , obilježen je nizom događaja.

Manifestaciji  su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, narodni poslanik Bojan Vidić, gosti iz opštine Varvarin – Srbija: potpredsjednik Skupštine Bratislav Tašić sa saradnicima, predstavnici MZ Orašje, KUD „Vuk Karadžić“ Orašje, članovi fudbalskog kluba Orašje  i brojni mještani Dugog Polja i Botajice.

Obilježavanje je počelo u subotu 14. jula kada su održani turniri u velikom i malom fudbalu.

U nedjelju, 15. jula u  položeno je  cvijeće na spomeniku poginulim borcima u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu i na spomeniku Vukmirović Gavrilu, poginulom borcu u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga služena je Sveta liturgija, parastos za poginule i lomljenje slavskog kolača.

Ovom prilikom predstavljena je i izložba eksponata u Zavičajnoj sobi Dugog Polja.

U kasnim popodnevnim satima služena je večernja liturgija.

U okviru obilježavanja i drugog dana održan je  turnir u velikom fudbalu, gdje su se takmičili veterani Dugog Polja i ekipe gostiju iz Srbije i Hrvatske.

Manifestacija je uveličana bogatim kulturno – umjetničkim programom  u izvođenju bratskih kulturno – umjetničkih društava iz Orašje – Varvarin  i Dugo Polje – Botajica. Na kraju večeri organizovano je narodno veselje.

Načelnik opštine Mladen Krekić organizovao je 16. jula prijem za delegaciju opštine Varvarin.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...