Home / NOVOSTI / HRONIKA / Novčana pomoć povodom Dana Republike, novogodišnjih i božićnih praznika

Novčana pomoć povodom Dana Republike, novogodišnjih i božićnih praznika

MODRIČA – Predsjednik Boračke organizacije opštine Modriča Milutin Vračević danas je, povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, novogodišnjih i božićnih praznika, uručio novčanu pomoć za devet socijalno ugroženih demobilisanih boraca.

Vračević je rekao da je rukovodstvo Opštinske boračke organizacije Modriča donijelo odluku da se, osim redovnih jednokratnih novčanih pomoći za liječenje, ove godine socijalno urgoženim članovima Boračke organizacije dodijeli novčana pomoć povodom Dana Republike Srpske, božićnih i novogodišnjih praznika.

– Pomoć smo dali četvorici demobilisanih boraca koji su i ratni vojni invalidi i petorici bivših boraca Vojske Republike Srpske čije je socijalno stanje najlošije – naveo je Vračević.

On je napomenuo da će Dan Republkike Srpske predstavnici boračkih kategorija i stanovnici Modriče obilježiti masovnije i svečanije nego prethodnih godina.

– Srbi iz Modriče i Srbi koji su izbjegli u Modriču dali su ogromnu žrtvu u odbrambeno-otadžbinskom ratu i niko ne može spriječiti obilježavanje Dana Republike Srpske – izjavio je novinarima Vračević.

On je podsjetio da je u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 708 boraca iz jedinica sa prostora ove opštine i jedinica iz cijele Republike Srpske čije porodice danas žive u Modriči.

U Modriči živi i više od 700 ratnih vojnih invalida, a ni 20 godina od završetka rata nije pronađeno 18 boraca.

Модрича - уручена новчана помоћVračević je najavio da će svim žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata 9. januara pred centralnim spomen-obilježjem biti odata počast.

– Iznijećemo zastave jedinica iz Modriče – Vučijačke i Trebavske brigade, Četvrte ozrenske lake pješadijske birgade, Bataljona Gostović i na taj način evocirati uspomene na te jedinice i njihove borce – rekao je Vračević.

Demobilisani borac prve kategorije Ilija Marjanović /65/ kaže da je pomoć dobrodošla.

– Vrednije od pomoći je briga koju Opštinska boračka organizacija i lokalna vlast Modriče pružaju boračkim kategorijama – dodao je Marjanović.

Opštinska boračka organizacija ima 2.535 članova od kojih su 500 ratni vojni invalidi i 350 članovi porodica poginulih boraca.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu sa prostora Modriče učestvovalo je oko 5.000 boraca, podaci su Opštinske boračke organizacije.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...