Home / NOVOSTI / HRONIKA / Nova humanost iz Švajcarske

Nova humanost iz Švajcarske

MODRIČA – Humanitarna organizacija „Deca našeg sveta“ iz Švajcarske do sada je u Modriču uložila 1,5 miliona maraka na izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama i dečije obdanište. Oni su nastavili sa dobrim delima, pa je ova lokalna zajednica dobila mašine za čišćenje snega kako bi što spremnije dočekala predstojeću zimu. Zahvalivši se humanitarcima iz Švajcarske, načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je podrška započela zahvaljujući zemljaku Branku Vidiću koji dugi niz godina živi i radi u ovoj zemlji, rekavši da je Vidić ambasador zavičaja.

„Neizmerno smo zahvalni našim prijateljima iz Švajcarske. Nakon Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama i kafiterije, izgradili su Dečije obdanište. Ponosni smo na te građevine. Modriča, dakle, sa svim dobrim ljudima razvija jedan moderan film, da se slikovito izrazim. Sada su nam poslali dve polovne mašine, ali one su za nas kao nove. Srce je zaigralo. Dobili smo kamion i mašinu koja će da kupi sneg u taj kamion. Imaćemo bolje uslove u zimskom periodu nego do sada“, rekao je Krekić.

On je dodao da je Branko Vidić u svim donacijama iz Švajcarske odigrao presudnu ulogu.

„Branko Vidić je glavni ’krivac’ za naše prijateljstvo sa Josefom Fuksom i Džoom Curbrigenom, predsednikom i potpredsednikom HO’Deca našeg sveta’. Njima je reč hvala dovoljna, ali znamo da osim tog hvala možemo jedino da im podarimo gostoprimstvo i svoje srce. Hvala od srca u ime svih građana Modriče za te ljude i sve članove humanitarne organizacije. Znaćemo to ceniti. Mi jesmo grad sa velikim srcem, a ovi dobri ljudi su uselili se u naša srca. Uspeli su to svojom dobrotom“, rekao je načelnik Modriče.

Modriča je Humanitarnoj organizaciji „Sunce Obervalisa“ prošle godine za Dan opštine uručila Povelju grada – najviše priznanje Modriče, potvrdivši tako da se dobročinstva iz zemlje svetlosti, ukusnog sira, preciznih satova i dobre čokolade ne mogu zaboraviti.

Autor: Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...