Home / NOVOSTI / HRONIKA / Nikić Boro vlasnik “Graninija” darovao deset pečenica *(FOTO)

Nikić Boro vlasnik “Graninija” darovao deset pečenica *(FOTO)

Za ugledne trgovačke radnje, markete “Granini” znamo svi u Modriči, ali za jedan dugogodišnji običaj da njegov vlasnik Nikić Boro za Božić dariva pečenice znalo je malo ljudi.
Mrki, kako Nikić Boru zovu prijatelji skroman je i čestit čovjek i koji ovim humanim činom ne želi na sebe skretati pažnju, jer to radi radi vjere i dobročinstva a ne radi slave.
I ove godine, sedamnaestu za redom darivao je deset socijalno ugroženih porodica koje nisu bile u mogućnosti da sami sebi obezbjede božićnu pečenicu. Dariva ljude koje mu preporuče pouzdani prijatelji.
Boro Nikić je inače početkom rata izbjegao iz Bukovice sa Ozrena i u Modriči je našao svoj novi dom. Oženjen je i ima troje djece. Dolaskom u Modriču ubrzo je pokrenuo i vlastiti biznis. Osnovao je firmu “Granini” koja danas ima pet prodajnih objekata i zapošljava četrdesetak radnika. Nedavno smo na portalu modričainfo objavili prilog o otvaranju mesnice “Đurić” u jednom njegovom prodajnom objektu. Kako saznajemo, i radnici su zadovoljni radom i odnosom vlasnika te je vrlo cijenjen kod osoblja a i kod mnogih poznanika i prijatelja.

BORO NIKIĆ-MRKI

Za portal modričainfo Boro Nikić je kratko izjavio:
–  “Evo i ove godine sam darivao deset porodica koje nisu mogle nabaviti božićnu pečenicu a to radim već sedamnaestu godinu za redom. Koga ću darivati predlože mi pouzdani prijatelji. Ja ovo radim radi vjere a ne radi neke reklame tako da do sada nisam htio da se to iznosi u javnosti, ali, evo vi ste to otkrili i tražili da objavite. Pa nadajmo se da će i drugi ljudi koji su u mogućnosti raditi isto ovako i makar donekle pomoći našim sugrađanima koji se nađu u teškoj situaciji. Prilika je da svim mojim mušterijama, ali i svim sugrađanima čestitam Božić i Novu godinu i poželim im dobro zdravlje, sreću i blagostanje.” – zaključio je Boro Nikić.

Ovdje se nema šta više nadodati, osim da dobra djela, čast a time i ugled idu jedno sa drugim a postupak Bore Nikića svakako zaslužuje pohvalu i poštovanje, i nadati se da će u Modriči biti sve više ovako humanih ljudi.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

MARKET GRANINI

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...