Home / NOVOSTI / HRONIKA / Naši mladi sugrađani koji brinu za napuštene pse i mačke *(FOTO)

Naši mladi sugrađani koji brinu za napuštene pse i mačke *(FOTO)

Danas kada smo svjedoci sve češćih neprimjerenih, ili bolje reči i okrutnih ponašanja pojedinaca prema životinjama, pravo je zadovoljstvo poznavati mlade ljude koji brinu o napuštenim psima i mačkama. Od ranije je široj javnosti poznat slučaj djece u Modriči koja se brinu za napuštene životinje i ovaj portal je o njima postavio nekoliko objava. Tada smo pisali o tzv. “azilu za životinje” koji su oni imali, ali isti nije moga opstati te su na kraju u saradnji sa opštinom Modriča sve životinje udomljene u za to ovlaštenoj firmi.
Danas opet govorimo o njihovoj ljubavi i pažnji koju posvećuju životinjama kroz njihovu zadnju akciju postavljanja skloništa za pse i mačke a u kojoj sam i sam učesvovao i istu popratio sa više fotografija.
Na poziv Andree Dervenić (19) i Nemanje Nedakovića (16) pridružio sam se njihovoj akciji te smo obišli par lokacija u Modriči i Vukosavlju gdje su oni postavili skloništa za pse i mačke a takođe i podijelili hranu za životinje. Ta “skloništa za životinje” su sami pravili od kartonskih kutija, stiropora i kesa za smeće u koje su onda stavljali stare deke, a pored svake su ostavljali zdjelice sa hranom i vodom.

Andrea Dervenić je za portal modričainfo rekla:
–  “Danas smo Nemanja i ja postavljali kučice kao i hranu za napuštene životinje u Modriči i Vukosavlju koje smo sami napravili. Već duži vremenski period trudimo se da pomognemo napuštenim šapicama. Ovim putem želimo da zamolimo građane da ne sklanjaju niti uništavaju kućice koje smo postavili. Dolaze sve hladniji dani i naša pomoć im je neophodna. Danas smo postavili i kutije u jednoj i drugoj Košuti gdje se može ubaciti hrana za životinje koje hranimo na ulici i to je najbolji način da se nam pomogne i podržite u našem radu.”

Nemanja Nedaković je rekao:
–  “Danas smo ostvarili jos jednu u nizu akcija koje organizujemo Andrea i ja. Zbog nemogućnosti držanja životinja, morali smo zatvoriti nas smještaj i sve životinje iz smještaja su udomljene i sada su srećne. Sada se na sve načine trudimo da pomognemo što većem broju napuštenih životinja, hranimo ih, pravimo kućice i vodimo ih veterinaru. Sve ovo iziskuje finansije koje nažalost nemamo. U međuvremenu mnogi ljudi su nam prestali pomagati zbog raznih promjena koje su se dešavale i to nikako ne ide u korist životinja. Uvijek gledamo da im što više pomognemo, ali nerijetko se od nas očekuju stvari koje mi nismo u mogućnosti uraditi. Apelujem na sve dobre ljude koji ovo čitaju da nam pomognu na neki način, donacijom hrane ili novca. Ne mora to biti velika količina ili iznos, ali bitno je da svi učestvujemo onoliko koliko možemo. Radimo pod imenom FRIENDS of PETS (prijatelji ljubimaca) i naš rad možete pratiti na istoimenoj facebook stranici.” – izjavio je Nemanja.

Ovu lijepu priču o našim mladim sugrađanima koji brinu o napuštenim životinjama zaključit ćemo apelom za pomoć koja može biti u vidu hrane za životinje, opreme za pravljenje skloništa ili najjednostavnije, dobrovoljnim novčanim prilozima. Isto tako, molimo naše sugrađane da ne uništavaju postavljene kutije koja su skloništa za životinje.
I na kraju, ukoliko ste voljni da im pomognete kontaktirajte ih i dogovorite kako ćete im pomoći a preko navedene FB stranica FRIENDS of PETS.

Autor / foto: Zlatko Huravik / Modričainfo
Foto: Andrea Dervenić

Album slika koje je snimila Andrea Dervenić:

Naš album slika. Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...