Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: Dan otvorenih vrata u Sigurnoj kući *(VIDEO)

Modriča: Dan otvorenih vrata u Sigurnoj kući *(VIDEO)

U Sigurnoj kući u Modriči danas je održan Dan otvorenih vrata. Ovom aktivnošću obilježeno je 18 godina od osnivanja Sigurne kuće u Modriči.

Za 18 godina postojanja u Sigurnoj kući u Modriči zbrinuto je 3161osoba, a trenutno u sigurnoj kući boravi tri žene sa šestoro dece i dvoje djece bez roditeljskog staranja.

Pored bezbjednog smještaj, žrtvama nasilja pruža se i psiho-socijalna podrška i tretman, kako bi žrtve nasilja i njihova deca prevazišle traumu nasilja i dobile pravnu pomoć u vezi sa ostvarivanjem svojih prava.

Sigurna kuća u Modriči prva je sigurna kuća osnovana na području RS i djeluje u sastavu UG „Budućnost“ Modriča.

Dan otvorenih vrata bio je prilika i da se predstavi projekat „Bolja društvena zaštita kroz izgradnju kapaciteta organizacija civilnog društva BiH“ koji doprinosi jačanju slabih postojećih socijalnih usluga i socijalnih usluga u BiH i poboljšnju pristupa pravima i ukupnoj socijalnoj uključenosti marginalzovane i ugrožene lokalne populacije. Ovu inicijativu provodi NVO CARE iz Češke.

Pored Sigurne kuće u Modriče u RS postoje još Sigurne kuće u Banja Luci i Bijeljini.

(TV K3)

iZVOR: tv k3

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...