Home / NOVOSTI / HRONIKA / Najmlađi svome gradu i prazniku *(VIDEO+FOTO)

Najmlađi svome gradu i prazniku *(VIDEO+FOTO)

Najmlađi stanovnici grada, djeca Javne predškolske ustanove „Naša radost“ , 26. juna 2018. godine kao i predhodnih godina  pjesmom i igrom  čestitali su svome gradu Dan opštine, na Trgu dr Milana Jelića. Četvrti put organizovana je i Konferencija beba.

Mališani iz vrtića su ovom prilikom izveli prigodan program kome je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i brojni građani. Nakon izvođenja programa prisutni su se mogli zasladiti tortom koja je priređena u čast Dana opštine Modriča -Vidovdana.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske zajedno sa opštinom Modriča i Turističkom organizacijom je organizator Konferencije beba. Na Konferenciji beba učestvovali su mališani koji su rođeni  u periodu između održavanja dvije Konferencije. Između dvije Konferencije naš grad je brojniji za 166 beba. Za ovogodišnju Konferenciju prijavila se 61 beba.

Na manifestaciji je organizovano takmičenje “Tate presvlače bebu”, na koje se prijavilo 10 očeva. Slobodan Zarić je otac koji je najbrže presvukao bebu. „Divno je od Opštine što je organizovala ovu manifestaciju. Osjećam se sjajno kao pobjednik. Imam dvoje djece i pomažem suprugi oko njih“, izjavio je Slobodan Zarić.

Uslijedilo je takmičenje u puzanju. Pobjednik u brzom puzanju je Teodora Dujković.

Kao što pravila nalažu svaka Konferencija ima svoje predsjedništvo, tako da je i danas izabrano tročlano predsjedništvo, i to:

  1. Stefan Jovanović, najmlađa prisutna beba,
  2. Ajla Šabić, najstarija prisutna beba
  3. Sanel Alimanović, beba sa najviše braće i sestara.

Bebe u sve tri kategorije, najspretniji tata i njegova beba, kao i pobjednik u brzom puzanju dobili su  novčanu nagradu od opštine Modriča i prigodne poklone koje su obezbijedile JZU „Gradska apoteka“, Apoteka „Farma nova“, Apoteka „Menta“, Apoteka  „Expera“, butik dječije opreme „KIDS CLUB MAJA“, butik odjeće i obuće „NININ KUTAK“, trgovinska radnja „Trend“ i butik „Bambi“. Svaka prijavljena beba je takođe dobila poklon, a mališanima iz vrtića je uručena korpa sa slatkišima.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao:“ Ovo je jedna prekrasna manifestacija, koja će sigurno biti tradicija u Modriči. Želimo da poklonimo i najmlađima jedan dan kada su oni u centru zbivanja. Ovu manifestaciju kao  i prijem višečlanih porodica organizujemo sa ciljem povećanja nataliteta i davanja podrške tim ljudima.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...