Home / NOVOSTI / HRONIKA / Najava: Objavljujemo zbirku monodrama “U ogledalu” autora Gligora Muminovića

Najava: Objavljujemo zbirku monodrama “U ogledalu” autora Gligora Muminovića

Naš sugrađanin Gligor Miminović na svojoj FB stranici povremeno objavljuje svoje tekstove, pjesme, ali i cijele monodrame. Šest monodrama sabrano je u knjizi “U ogledalu” koja uskoro izlazi iz štampe. Gospodin Muminović se ljubazno odazvao našem prijedlogu da objavimo svih šest monodrama iz ove knjige i štaviše, pripremio je sve za objavljivanje na našem portalu, tekstove, slike pa čak i uvodnu najavu, koju evo, prenosimo u cjelosti.

Poštovani posjetioci ovoga portala, skoro je iz štampe izašla knjiga GLIGOR MUMINOVIĆ: U OGLEDALU

Knjiga sadrži šest monodrama: Ravnopravnost polova, Seljak i gospodin – dva u jedan, Biti čovjek, Engleska kultura i progres, Ljubav seljančice i Doba velikih laži i ispiranja mozgova. To je pokušaj da se neke ovovremene moralne devijacije na duhovit način stave u ogledalo i da se u njemu pretvore u svoju suprotnost. Svaka monodrama je, prije nego su uknjižene, objavljena na Gligorovoj fejsbuk stranici i tamo afirmativne komentare i najmanje po pedeset lajkova. Eventualno čitanje ili izvođenje na pozornici svake od njih traje od najmanje jedan do najviše dva sata. Autor nikome ne garantuje da čitanje ove knjige nije čisto gubljenje vremena pa prema tome nemate pravo od njega trežiti naknadu za izgubljeno vrijeme. Ipak, mi ćemo počev od danas svake nedjelje tačno u pet do dvanaest objavljivati po jednu monodramu, a Vi, ukoliko pročitate, ostavite svoj utisak.

Raspored objavljivanja:

  1. Najava – 24. 12. 2017. u 11,55 časova
  2. Ravnopravnost polova – 31. 12. 2017. u 11,55 časova
  3. Seljak i gospodin – dva u jedan – 7. 1. 2018. u 11,55
  4. Biti čovjek – 14. 1. 2018. u 11,55
  5. Engleska kultura i progres – 21. 1. 2018. u 11,55
  6. Ljubav seljančice – 28. 1. 2018. u 11,55
  7. Doba velikih laži i ispiranja mozgova – 4. 2. 2018. u 11,55
  8. Stvaralački opus Gligora Muminovića – 11. 2. 2018.

Ako se neko navuče na monodrame, ili na autora, nije nikakav problem, koji zahtijeva intervenciju ljekara, naprotiv, dobro je protiv nazeba. Probajte, ništa ne košta osim izgubljenog vremena.
PS: Kažu da je i antireklama ipak reklama.

Gligor Muminović

Obrada: Zlatko Huravik / modričainfo

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...