Home / NOVOSTI / HRONIKA / Načelnik Modriče organizovao prijem za odbojkaše Modriče *(FOTO)

Načelnik Modriče organizovao prijem za odbojkaše Modriče *(FOTO)

ŠAMPIONI KOD KREKIĆA!

MODRIČA – U godini kada je OK Modriča obeležio pola veka postojanja, ovaj kolektiv je po 8.put postao šampion Republike Srpske, izborivši pravo nastupa u Premijer ligi BiH.

Modričani su prvi osvojili „elitu“ BiH, nakon reorganizacije ovog loptaškog sporta u dejtonskoj tvorevini.

Poslednji uspesi modričkih odbojkaša bili su povod da Mladen Krekić, načelnik Modriče, organizuje prijem u svom kabinetu.

„Bio je ovo prijem za 12 veličanstvenih! Ja ih tako i doživljavam. Osim Branka Brestovca i Dragana Blagojevića, sve su to golobradi mladići. Obećali su prvo mesto i to su ostvarili. Znam da im nije bilo lako, konkurencija je bila jaka. Uspeli su i ovaj sport se na pravi način vraća kući. Odbojka je proslavila ime Modriče. Ovaj klub je bio šampion SFR Jugoslavije 1979.godine. Taj renome čuvaju nove generacije. Odbojka je imala brojne izazove, ali najvažnije je da je preživela krizu. Lopta jeste okrugla, ona će doneti i radosti i tugovanja kod pobeda ili poraza, ali ovde je važno trajanje. Na istim talasnim dužinama smo, tako će biti i u narednom periodu“, rekao je Krekić.

Zastao je, pogledao je ka peharu koji sjaji bojom pobednika. Reči su same tekle dalje.

„Bili smo uz ovaj klub, bićemo i dalje. Ovaj novac kojim smo nagradili šampione je znak zahvalnosti za afirmaciju Modriče kroz svoje pobede. Hoćemo da primetimo sve dobre rezultate kroz sve sfere života. Razgovaraćemo sa privrednicima, pojedincima, kolektivima. Imaju razloga da podrže modričke sportiste“, poručio je Mladen Krekić, kome je majicu šampiona uručio Vid Blagojević, predsednik kluba.

VID BLAGOJEVIĆ URUČIO POKLON MLADENU KREKIĆU

A kapiten, Branko Brestovac, istinski je predvodnik novog, mladog talasa modričkih odbojkaša. Njihov je kapiten, vođa, profesor, pedagog…

„Druženje kod našeg načelnika godilo je, bilo je prijatno. Hvala našoj lokalnoj zajednici i Mladenu Krekiću što su bili uz nas u čitavoj sezoni, ali i uz naš klub kada je pretilo i gašenje pre nekoliko godina. Obećali smo maksimalno zalaganje, veliki trud, vredan rad. To će doneti rezultate. Modrička mladost će doneti nova slavlja i radovanja“, kaže Brestovac.

Jovan Novaković kapiten je juniorske ekipe Modriče koja je šampion Bosne i Hercegovine. Kaže, grb uspešnih nije lako nositi na grudima, ali jeste časno.

„Teško je nositi grb kluba koji je uspešan do te mere, ali jeste bilo časno ići stazom svojih prethodnika. Valja nastaviti sa radom, prolićemo znoj, ali rezultat će doći. I obaveza i čast je biti delom uspešne porodice. Treba nastaviti uspešan put kroz Premijer ligu BiH. I juniorska selekcija treba da ponovi uspeh od lane, da ponovo budemo šampioni BiH. Jurišamo ka tom cilju“, rekao je Novaković.

Novi juriš pobednika…

Slađan JEREMIĆ

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...