Home / MAGAZIN / AUTO-MOTO / Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

Zagreb – U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju.

Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u smeru Zagreba kolona je duga oko 12,5 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autoputu A1 između naplatnih stanica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smijera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, javila je Hina.

Pojačan je priliv vozila i u većini trajektnih luka.

Kolona s ostrva Krk prema kopnu je duga oko dva kilometra, a u smjeru ostrva oko kilometar.

Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra.

Zbog pojačanog priliva vozila u jeku turističke sezone, na izlasku iz Hrvatske prema graničnom prelazu Slavonski Brod su moguća i duža čekanja, više od jednog sata, pa iz HAK-a savetuju da se koriste i granični prelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

AMS: Umjesto Doljana, Bijače i Gabela polja koristiti druge prelaze

Auto-moto savez Republike Srpske preporučio je vozačima da umjesto graničnih prelaza Doljani, Bijača i Gabela Polje između BiH i Hrvatske, gdje su zadržavanja od 90 do 120 minuta, koriste prelaze Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje, gdje nema dužih zadržavanja.
Vozila čekaju od 40 do 60 minuta na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Ivanica i Osoje, kao i u Brodu na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...