Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modričko ljeto: Zumba veče *(FOTO)

Modričko ljeto: Zumba veče *(FOTO)

U okviru višednevne manifestacije “Modričko ljeto 2016”, sinoć je na ljetnjoj pozornici SKC Modriča održana predstava pod nazivom “Zumba veče”.
U predstavi su učestvovali specijalni gosti –  zumba instruktori iz Beograda, Sarajeva, Pala, Zadra, Doboja, Teslića, Slavonskog Broda, Kranja i Bihaća. Može se slobodno reči, međunarodno “Zumba veče”.
Mnoštvo djece ispred podije pridružilo se atraktivnom plesu zumba instruktora i plesača.

Šta je “Zumba” ?

Zumba je program koji kombinuje aerobni trening i latino-američke plesove. Prilagođen je svima, bez obzira na pol, uzrast i prethodno iskustvo u vežbanju. Ovaj veoma efikasan program za održavanje kondicije je istovremeno i vrlo zabavan. Osnova četiri plesa koja se koriste u Zumbi su salsa, regeton, kumbija i merenge. Vežbači se na samom času osećaju kao da su na zabavi, a ne u sali za vežbanje, pa tako obično nisu ni svesni koliko kalorija troše.
Kreator Zumbe (Zumba®fitness) je instruktor Alberto Beto Perez, poreklom iz Kolumbije. Zumba je nastala sasvim spontano – sredinom devedesetih, kada je Beto pošao da drži časove aerobika. Tog dana je zaboravio kasete sa muzikom za trening i jedina opcija koju je imao su bili salsa i merenge muzika, koju je tada slušao u kolima. Spontano, kreirao je novu verziju dens fitnesa, gde je muzika bila glavni pokretač umesto klasičnog aerobika koji uključuje mnogobrojna ponavljanja. Nakon toga, uokvirio je program vežbanja sa tačno određenim pravilima i principima, započevši veliku revoluciju u svetu fitnesa.

Na kraju, smatramo potrebnim istaknuti, pa i pohvaliti organizatore, JU Turistička organizacija Modriča, budući da su očito uložili puno truda u organizaciju, a i samoj realizaciji predstava koje se održavaju u okviru ovogodišnjeg “Modričkog ljeta”.
Iako na nekim predstavama nije bilo tako velike posjete, to ne umanjuje opšti dojam da su naši sugrađani imali priliku uživati u ponuđenim sadržajima. Pretpostavljamo da će organizatori u narednom periodu posvetiti više pažnje odgovarajućem i pravovremenom oglašavanju putem postojećih medija na ovom prostoru, jer veći broj naših sugrađana nije upoznat sa planiranim događajima u gradu, a vjerujemo, odazvali bi se u mnogo većem broju.
Pogledajte naš album slika koji samo donekle predočava divnu atmosferu sa “Zumba večeri”.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričaINFO

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...