Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČKI SOCIJALISTI OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN MLADIH

MODRIČKI SOCIJALISTI OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Povodom obilježvanja Međunarodnog dana mladih,koji se obilježava 12.avgusta,delegacija Socijalističke partije Opštinskog odbora u Modriči obišla je Područnu školu u Koprivni koja djeluje u sklopu  Javne ustanove Osnovna škola ,,Sveti Sava“ Modriča. Ovom prilikom delegacija u sastavu: Mitar Kršić podpresjednik opštinskog odbora, Vesna Vasić podpresjednica aktiva žena i Igor Simić predsjednik aktiva mladih ,školi u Koprivni pokolnila je dva računara sa pratećom opremom.

VESNA VASIĆ

Prilikom posjete Vesna Vasić je rekla:
–  “Danas smo u Koprivni kako bi na ovaj način obilježili Međunarodni dan mladih.Kada smo  planirali ovo obilježvanje razmatrali smo različite ideje ali u konačnici odlučili smo se da sva sredstva usmjerimo na pomoć školama,jer ne tako davno svi smo bili u tim školama i znamo u kakvom se stanju nalaze. Cijenimo mi svaki način obilježavanja ovoga dana ali ipak mislim da mi mladi moramo se boriti sa budućnost našu,a naša budućnost su djeca. U razgovoru sa podpresjednikom našeg opštinskog odbora Mitrom Kršićem vidjeli smo gdje su najveći problemi u našim školama jer i sam je nastavnik u jednoj školi na prostoru naše opštine.Odlučili smo se da školi u Koprivni poklonimo dva računara jer u ovoj školi ima preko 80 učenika ali na žalost nemaju dovoljno informatičke opreme za izvođenje nastave informatike,pa smo na ovaj način koliko toliko smanjili njihove probleme.Posebno mi je drago što smo danas u Koprivni jer to je i moje rodno selo u koje se rado vraćam i svakako i u buduće ću na različite načine truditi se da pomognem i školi a i čitavom selu jer mogu biti kilometrima daleko od sela ali nikada ne treba zaboraviti odakle vodim  porijeklo.” – rekla je Vasićka.

Danas troje mladih ljudi učini jedno veliko dijelo ali kako i sami kažu ovo je jedan mali korak prema konačnom cilju a to je da svako dijete ima sve neophodne uslove za nastavak školovanja,a kroz školu gradimo bolju i ljepšu budućnost jer kako kaže narodna poslovica kaže ,,Na mlađima svijet ostaje“.
Na kraju ovoga izvještaja možemo samo da im se zahvalimo i pozovemo svu omladinu naše opštine bez obzira na stranačku pripadnost da zajedno gradimo ljepšu i bolju budućnost.

Tekst / foto: Socijalistička partija OO Modriča

Obrada: modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...