Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modrička policija zatekla bračni par i maloljetnika u zalijevanju indijske konoplje

Modrička policija zatekla bračni par i maloljetnika u zalijevanju indijske konoplje

MODRIČA – Policijski službenici Policijske stanice Modriča juče pronašli su i uništila zasad na kome je bilo uzgojeno 6 stabljika  indijske konoplje visine od 90 do 110 cm.

Oni su u sklopu akcije “Plantaža 2017” obilazeći mjesta pogodna za uzgoj indijske konoplje, u šumarku na obali rijeke Bosne u mjestu Modrički Lug, opština Vukosavlje, zatekli bračni par S.B. i N.B. iz Odžaka, FBiH, koji su vršili zalijevanje uzgojenih biljki indijske koplje. Sa njima u društvu nalazio se i njihov sedamnaestogodišnji rođak, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Na licu mjesta zatečene su i oduzete plastične kante za vodu i jedno pakovanje umjetnog đubriva (70 kg).

Oduzete stabljike indijske konoplje biće proslijeđene na vještačenje. Nad S.B. i N.B. je izvršena kriminalistička obrada.

v_91081940Po dokumentovanju protiv bračnog para Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Maloljetnik je saslušan u prisustvu radnika za Socijalni rad Modriča i u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnim licima u krivičnom postupku.

Foto: PU Doboj

Izvor: Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...