Home / NOVOSTI / HRONIKA / “Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike” *(FOTO+VIDEO)

“Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike” *(FOTO+VIDEO)

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Modriča, u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske u Modriči, po peti put se organizuje sportska aktivnost “Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike”, u kojoj Modričani i gosti ulicama Modriče trče onoliko kilometara koliko Republika Srpska slavi godina. Peto, jubilarno izdanje događaja organizuje se 9. januara 2022. godine na jubilarni trideseti rođendan Republike Srpske.

Cilj aktivnosti je promocija zdravih životnih navika kroz bavljenje sportom, kao i ukazivanje na važnost upražnjavanja fizičkih aktivnosti za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca.

U skladu sa svojim fizičkim mogućnostima učesnici mogu da trče cijelu dionicu ili jedan njen dio, odnosno jedan ili nekoliko krugova od ukupno pet krugova koji  se trče ulicama Modriče. Start i cilj trke su na Trgu dr Milan Jelić. Start trke je u osam časova, a predviđeni završetak u jedanaest časova.

Prvi dio u dužini od osam kilometara trči se od šetališta do naselja Modriča 4 i nazad, a zatim se trče još četiri kruga kroz naselja Modriča 1 i Modriča 3.

Vrijeme prolaska kroz šetalište po krugovima

Start: 08:00

Prvi krug 8.4 km: 08:48 (Modriča 4)

Drugi krug 13.6 km: 09:19

Treći krug 18.8 km: 09:50

Četvrti krug 24.0 km: 10:20

Peti krug 30.0 km – cilj: 10:55) 

Događaj je rekreativnog karaktera i svi učesnici trče zajedno u grupi, trči se trotoarima i rubnim dijelovima ulica, saobraćaj će se nesmetano odvijati. Po završetku trkačkog dijela, pridružujemo se centralnom obilježavanju Dana Republike u Modriči, ispred Spomenika borcima palim za Republiku Srpsku.

Pored učesnika iz Modriče, ove godine najavljeni su i učesnici iz Broda, Dervente, Doboja, Petrova, Gradiške i Novog Sada.

Fotografija sa prošlogodišnje trke

Interesovanje za događaj svake godine je sve veće, kao i sam broj učesnika. Ove godine pored učesnika iz Modriče imamo najavljene i učesnike iz Broda, Dervente, Doboja, Petrova, Gradiške i Novog Sada. Broj učesnika bi bio i veći, ali zbog praznika veliki broj zainteresovanih iz Republike Srpske i Srbije nije u mogućnosti da uzme učešće u samom događaju.

Kako broj kilometara koji se trče prati broj godina Republike Srpske, sam događaj iz godine u godinu postaje sve zahtjevniji i pred učesnike svake godine stavlja dodatni izazov.

Kao i svake godine, veliku zahvalnost dugujemo Crvenom krstu Modriča, koji se brine o pripremi toplih napitaka i voća tokom samog događaja.

Učešće na događaju je besplatno i učestvuje se na ličnu odgovornost učesnika, a svi učesnici će kao uspomenu na ovaj događaj dobiti učesničke medalje, te je organizovano druženje za učesnike poslije događaja.

Organizator događaja je Atletsko rekreativni klub Modriča

Autor: Danilo Vasiljević,  predsjednik ARK Modriča

Foto+video: Zlatko Huravik, Modričainfo

 

U nastavku su fotografije i kraći video sa prošlogodišnje trke.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...