Home / NOVOSTI / BiH / MODRIČA I MODRIČANI *(VIDEO)

MODRIČA I MODRIČANI *(VIDEO)

8. emisija serijala „Modriča za sve ljude dobre volje“

Modriča i Modričani

U prethodnih sedam emisija serijala „Modriča za sve ljude dobre volje“ nastojali smo da ukratko predstavimo Modriču kroz različite segmente svakodnevnog života i rada njenih stanovnika. Dali smo demografsku, etničku i privrednu sliku, govorili smo o poljoprivrednoj proizvodnji, o potencijalima i prednostima modričkog kraja.
U osmoj, posljednjoj emisiji osvrnućeo se i na dugu istoriju Modriče, njen društveni i kulturni život, ali ćemo ostaviti prostora da se ova razglednica Modriče dalje upotpunjava novim podacima i prikazima kroz neke naredne emisije i projekte.

——————————————————

Autor: Sanja Samardžić Marjanović
Kamera i snimanje iz vazduha: Saša Katanić
Montaža: Dejan Huravik
Muzika: Tihomir Mišić
Kamera, režija i produkcija: Zlatko Huravik
Modričainfo produkcija, juli 2021.
—————————–

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

„Izradu ove publikacije/videa/filma podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država USAID. Sadržaj ove publikacije/videa/filma ne odražava neminovno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.“

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...