Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Uručene potvrde o završenoj obuci za preradu voća i povrća

MODRIČA: Uručene potvrde o završenoj obuci za preradu voća i povrća

MODRIČA – Deset nezaposlenih lica sa područja Modriče danas je dobilo potvrde o završenoj obuci za preradu i pakovanje voća i povrća, koju je u okviru programa “Obrazovanjem do zapošljavanja” realizovao Centra za promociju evropskih vrijednosti “Europlus” iz Doboja u saradnji sa loklanom upravom Modriče.

Projekt menadžer u “Europlusu” Marko Radić rekao je da je cilj programa bio obuka polazinka za obavljanje poslova u preradi voća i povrća, sticanje osnovnih teoretskih znanja o sirovinama, pomoćnim materijalima i aditivima, načinu konzerviranja, radu mašina, te osposobljavanje za pravilno izvođenje tehnoloških operacija u preradi voća i povrća.

– Za potrebe realizacije obuke nabavljene su mašine za vakumiranje i sjeckanje voća i povrća, kao i repromaterijal ukupne vrijednosti 15.000 KM – naveo je Radić.

Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić rekao je da se opština uključila u program obuke, kako bi nezaposlena lica sa evidencije biroa rada stekla znanja i vještine, koje bi mogli korisiti u pokretanju vlastitog biznisa ili zaposlenja kod poslodavaca.

Tatjana Stevanović istakla je da se obuka koja je obavljena u Poslovno- preduzetničkom centru “Jabučik” u Modriči sastojala od 20 časova teoretske nastave i praktičnog rada na preradi i pakovanju voća i povrća.

Модрича - практична обука за прерадProgram obuke finansiran je sredstvima EU i dio je projekta “Obrazovanjem do zapošljavanja” ukupne vrijdnosti 230.000 evra, koji predviđa aktivnosti na poboljšanju položaja lica koja teško nalaze posao u BiH.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...