Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Predavanje srednjoškolcima o alkoholu i vožnji

MODRIČA: Predavanje srednjoškolcima o alkoholu i vožnji

MODRIČA – U okviru republičke kampanje “Niti jedna čaša prije vožnje” danas je modričkim srednjoškolcima održano predavanje o saobraćajnim nesrećama kao posljedici konzumiranja alkohola.

“Jedna čaša pića je rizik, naročito kod mladih vozača, za nastanak sabraćajne nezgode”, poručeno je na predavanju koje su za učenike trećih i četvrtih razreda Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” održali predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i Auto-moto društva “Optima” Modriča.

Stručni saradnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica rekao je da je cilj preventivne kampanje “Niti jedna čaša prije vožnje” smanjenje broja vozača u Srpskoj koji pod dejstvom alkohola učestvuju u saobraćaju.

“Alkohol i brza vožnja najčešći su uzročnici saobraćajnih nesreća u Srpskoj”, istakao je Torbica.

 

On je dodao da su posljedice katastrofalne i naglasio da je u 2017. godini na putevima Srpske u saobraćaju poginulo 115 lica.

Torbica je istakao da je slična situacija i u ovoj godini, u kojoj je za 11 mjeseci iz saobraćaja isključeno 17.890 vozača, od kojih je blizu 14.000 bilo pod dejstvom alkohola.

Predavanju je prisutvovalo 100 učenika kojima je prikazan film “Život poslije života”, a zainteresovani su imali priliku da isprobaju simulaciju vožnje u alkoholisanom stanju pomoću “pijanih naočara”.

Predstavnik službe za bezbjednost saobraćaja u Auto-moto savezu Srpske Jelica Lubura rekla je da se kampanja, koja je počela 14. decembra, sprovodi u 10 srednjih škola u Srpskoj do 31. januara.

Predavanjima, koja su realizovana i u školama u Banjaluci, Kotor Varošu i Bijeljini, prisutvovalo je više od 2.000 učenika završnih razreda, rekli su organizatori Srni.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...