Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Poribljavanjem rijeke Bosne obilježen Svjetski dan voda *(FOTO)

MODRIČA: Poribljavanjem rijeke Bosne obilježen Svjetski dan voda *(FOTO)

MODRIČA – Poribljavanjem rijeke Bosne konzumnim šaranom, koje je Rafinerija ulja Modriča organizovala sa Sportskim ribolovnim društvom “Optima”, i posjetom učenika osnovnih škola ovom preduzeću u Modriči je obilježen Svjetski dan voda.

Rukovodilac Sektora zaštite na radu i zaštite životne sredine u Rafineriji ulja Modriča Dragana Mitrović rekla je da ova firma tradicionalno, povodom obilježavanja Dana voda, organizuje predavanja za najmlađe sugrađane, te u saradnji sa drugim članicama Nestro grupacije obezbjeđuje obnavljanje ribljeg fonda rijeke Bosne.

– Sportskom ribolovnom društvu “Optima” donirano je 100 kilograma šarana, kao i klupe koje će biti postavljene kod ribarske kuće u mjestu Botajica – rekla je Mitrovićeva.

Ona je naglasila da je Rafinerija u 2017. godini uložila više od 100.000 KM u opremu, kako bi otpadna voda, koju fabrika ispušta iz svojih pogona, bila što boljeg kvaliteta.

Mitrovićeva je naglasila da je Rafinerija prošle godine izgradila novi pjeskolov i ugradila analizator ulja radi uklanjanja štetnih materija koje su najčešće prisutne u otpadnoj vodi ove fabrike.

Član uprave ribolovnog društva “Optima” Rade Tešanović naveo je da ovo društvo ima dobru saradnju sa Rafinerijom ulja, uz čiju podršku, povodom Dana voda, i u okviru redovnih aktivnosti obnavlja riblji fond rjeke Bosne.

Модрича - посјета ученика испитнојTradicionalno i ove godine Rafineriju ulja je posjetila grupa učenika osnovnih škola “Sveti Sava” i “Sutjeska” za koje je organizovan obilazak Ispitne laboratorije i održana edukativna prezentacija o temi zaštite voda.

Učenici Dragan Gligorević i Olivera Ristić rekli su da su danas mnogo naučili o obavezi čuvanja vode, njene zaštite od zagađenja i racionalnog korištenja vode za piće.

Izvor: Glas regije

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...