Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Održana četvrta “Konferencija beba” *(FOTO)

MODRIČA: Održana četvrta “Konferencija beba” *(FOTO)

MODRIČA – U Modriči je sinoć održana “Konferencija beba” u kojoj učestvovala 61 beba rođena između ove dvije manifestacije.

Na četvrtoj “Konferenciji beba”, čiji je inicijator Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u predsjedništvo beba izabrani su najstarija beba Ajla Šabić, najmlađa Stefan Jovanović i beba sa najviše braće i sestara Sanel Alimanović.

“Konferenciju beba” otvorio je načelnik opštine Mladen Krekić, koji je rekao da se manifestacijom želi pokazati briga za djecu i porodicu, izraziti poštovanje prama ljudima koji su se odlučili za roditeljstvo i podstaći mlade da planiraju i osnivaju svoju porodicu.

– Ova manifestacija, kao i svečani prijem majki sa troje i više djece, od kojih je treće ili naredno dijete rođeno u posljednjih godinu dana, vid su podsticaja natalitetu i stvaranju višečlanih prodica – istakao je Krekić.

On je naglasio da je zadovoljan brojem učesnika na manifestaciji koja je uvrštena u program obilježavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča.

Модрича - Конференција беба1Krekić je uručio robne i novčane nagrade članovima predsjedništva, bebi koja je pobijedila u puzanju, kao i Slobodanu Zariću, pobjedniku takmičenja “Tate presvlače bebe” u kojem je učestvovalo 10 tata.

Najbrža beba u puzanju bila je Teodora Dujković.

Prigodan program izvela su djeca sa vaspitačima modričkog obdaništa “Naša radost”.

Na području Modriče od prošle “Konferencije beba” do ovogodišnje manifestacije rođeno je 166 beba.

Manifestacija je završena sječenjem torte, koja je poklon rukovodstva opštine Modriče najmlađeim sugrađanima povodom Dana opštine.

Izvor: Glas Refije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...