Home / NOVOSTI / HRONIKA / Mještani spriječili prolazak teških kamiona

Mještani spriječili prolazak teških kamiona

MODRIČA – Mještani naselja Šljivik u Modriči spriječili su prolazak teških kamiona glavnom ulicom ovog naselja, koja se koristi kao alternativni put do završetka radova na proširenju mosta preko potoka Dusa na magistralnom putu Modriča – Doboj u naselju Višnjik.Nezadovoljni prolaskom teških kamiona, pod čijim teretom je počela da tone jedina asfaltirana ulica u naselju, dvadesetak mještana jutros je zaustavilo saobraćaj teretnih vozila.

Jovo Gavrić, mještanin Šljivika koji je udaljen tri kilometra od centra Modriče, rekao je da su mještani prije tri godine vlastitim sredstvima asfaltirali glavu ulicu.

“O ovom problemu su prethodnih dana obaviješteni nadležni organi u lokalnoj upravi Modriča, od kojih smo tražili zabranu kretanja vozilima nosivosti preko  pet tona ili garancije da ulica bude sanirana nakon puštanja u saobraćaj mosta u Višnjiku”, rekao je Gavrić.

On je istakao i problem 11 otvorenih šahtova na makadamskom putu između ovog naselja i naselja Višnjik, koji je dio obilaznice, odnosno alternativnog pravca.

Nastavak kretanja kamionima dozvoljen je prije podne kada su došli pripadnici Policijske stanice Modriča, Komunalne policije i Saobraćajnog inspektora Modriča, u čijem prisustvu je postavljen traženi saobraćajni znak organičenja prometa vozila nosivosti pet tona.

U Odjeljenju za urbanizam, komunalne poslove i ekologiju Modriča rekli su da je održavanje alternativnog puta u nadležnosti investitora radova – Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

U ovom preduzeću su istakli da su upoznati o problemu i da će u saradnji sa opštinom Modriča tražiti najbolje rješenje.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske izdalo je rješenje o obustavi saobraćaja na regionalnom putu R465, dionica Bušletić – Modriča, za vrijeme izvođenja radova na proširenju mosta broj 572, na potoku Dusa, od 27. maja do 26. juna.

Radove na proširenju mosta izvodi preduzeće “MG mind” iz Mrkonjić Grada, a podizvođač je preduzeće “Komotin” iz Jajca u FBiH.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...