Home / NOVOSTI / HRONIKA / Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Srpske *(VIDEO)

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Srpske *(VIDEO)

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Srpske, 1. marta održan je radni sastanak u zgradi opštine Modriča.

Sastanku je prisustvovao dio Opštinskog štaba za vanredne situacije zadužen za protivpožarnu aktivnost: zamjenik načelnika i zamjenik Komadanta civilne zaštite Nikola Savić, načelnica Odjeljenja za boračko –  invalidsku zaštitu i opšte poslove Bosa Novaković, komandir Policijske stanice Miloš Radić, upravnik Elektrodistribucije RJ Modriča Zdravko Todorović, direktor Šumske uprave Modriča Slaven Tešanović, starješina Opštinske vatrogasne jedinice Dragan Stjepanić i samostalni stručni saradnik za poslove civilne zaštite Željko Terzić.

Na sastanku su precizirane preventivne i informativno-propagandne pripreme za gašenje požara na otvorenom, kao i prijedlog mjera za unapređenje stanja zaštite od požara na otvorenom prostoru.

„Danas smo se posebno osvrnuli na protivpožarnu zaštitu jer građani počinju da čiste njive, pale korov i izazivaju požare. Par objekata u Modriči je takođe ovih dana bilo zahvaćeno požarom. Pokušaćemo da kroz razne subjekte apelujemo na građane da se broj takvih situacija  svede na što manju mjeru. Nažalost, dešavaće se i mi moramo biti spremni na sve aktivnosti koje je potrebno provesti“, istakao je zamjenik načelnika Nikola Savić.

 

„Na današnjem sastanku utvrđeno je da imamo dovoljan proj tehničkog kapaciteta ali u ljudskom pogledu treba poboljšati organizaciju. Potrebno je što prije u mjesnim zajednicama propagirati ljudima da ne trebaju paliti vatru na otvorenom jer je to rizično. Ukoliko je to ipak neophodno treba da bude u kontrolisanim uslovima. U mjesnim zajednicama potrebno je formirati ekipe ljudi koji su obavezni da pomažu vatrogascima prilikom gašenja, a s ciljem da se ubrza proces formiranja jedinica civilne zaštite opšte namjene“, rekao je samostalni stručni saradnik za poslove civilne zaštite Željko Terzić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...