Home / DAN OPŠTINE 2016 / MASKENBAL 2016: “To nijedna kiša nije mogla pokvariti” *(FOTO+VIDEO)

MASKENBAL 2016: “To nijedna kiša nije mogla pokvariti” *(FOTO+VIDEO)

Maskenbal koji se već tradicionalno održava u Modriči postao je svojevrsna atrakcija, kako za same žitelje Modriče ali još više i za turiste i goste koji u ovom periodu godine uobičavaju posjete našem gradu.
Ovogodišnji maskenbal donekle je poremetila kiša, ali to nije omelo brojne učesnike da svoju manifestaciju nastave u kino sali Srpskog kulturnog centra. Kino sala je bila prepuna djece i njihovih učiteljica i učitelja, roditelja i gledalaca. Bilo je tu predivnih i maštovitih kreacija koje možete vidjeti na fotografijama na kraju ovog priloga.
Na društvenim mrežamo postavljeno je mnogo slika i tekstova, a mnogima je. pa i nama, posebno upao u oči jedan divan tekst Marka Ilića, učitelja u OŠ Sutjeska područna škola Ždreban. On je predvodio đake iz svoje škole u kostimima srednjovjekovnih srpskih vitezova i dobili su veliki aplauz gledalaca. Kako je za naš portal izjavio Marko, oni su učestvovali i prošle godine i sa kostimima “Transformersa” su osvojili prvo mjesto. Ove godine je izostao takmičarski dio.
Mišljenja smo da su ove godine svi učesnici bili pobjednici.
U nastavku prenosimo Markovu objavu sa fajsbuka.

MARKO ILIĆ

MARKO ILIĆ

“1 maskenbal u Modriči, 12 vitezova iz Ždrebana, 1 ideja, 10 dana, 2 pjesme, kilogrami kartona, milion heftalica, metri platna i drveta, četiri radnika, jedna garaža, tona smeća, mnogo smijeha, puno truda, litre znoja, mnogo brige i finalno savršenstvo.

Iako je jučerašnji maskenbal nažalost “propao” zbog kiše, ostaje predivan osjećaj zbog zadovoljstva djece, njihove pjesme, ali i ogromnog entuzijazma da će maskenbal ipak biti održan.
Oduševljen sam angažovanjem mojih vitezova, koji su i pored kiše ponosno i kako sami kažu dostojanstveno paradirali ulicama grada.
Ponosan sam jer su se ozbiljno uživili u svoje uloge, jer su naučili pjesme koje do tada nisu ni čuli i koji su pjevali i kada je bilo potpuno očigledno da ih je kiša zeznula.
Ponosan sam jer nije bilo suza i jer smo pored vremena i svega ostalog bili srećni i zadovoljni.
Žao mi je što više ljudi nije uspjelo da vidi ove male glumce i da čuje vojsku sastavljenu od 12 malih i predanih vitezova iz Ždrebana i jednog velikog (potpuno nebitnog).
Iako je maskenbal zvanično “propao” ja sam ponosan na ono što je Ždreban pružio.
Osmijeh i zadovoljstvo djece koja su juče predstavljala srpske vitezove, koji su udarali mačem u štit, pjevali iz sveg glasa je nešto što ne može propasti nikada i to nijedna kiša nije mogla pokvariti.”

2016-06-14 MASKENBAL 2016- PRILOG


Autor: Zlatko Huravik, urednik portala modričainfo

Tu je i video sa Markove Facebook stranice.

I na kraju, pogledajte album divnih slika koje nam je ustupio PROMEDIA STUDIO iz Modriče.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...