Home / NOVOSTI / BiH / Lični bankrot – Država da plaća kredite prezaduženim žirantima i dužnicima **(PR OBJAVA)

Lični bankrot – Država da plaća kredite prezaduženim žirantima i dužnicima **(PR OBJAVA)

Skoro svaki treći stanovnik Dervente, Broda , Modriče i Vukosavlja ima problem sa vraćanjem svojih kredita a banke ,bez milosti, sa svojim previsokim kamatama zaplenjuju imovinu naših stanovnika i istjeruju ih iz jedinih stambenih jedinica dovodeći cijele porodice na rub ambisa.

Jedino rješenje za naše stanovnike jeste usvajanje Zakona o ličnom bankrotu te oslobađanje vraćanja kredita za prezadužene žirante i kreditne dužnike (koji nisu u stanju da servisiraju dugove).

“Nepostojanje instituta ličnog bankrota ostavlja prezadužene građane na milost i nemilost povjeriocima, omogućava lažno naduvavanje bilansa finansijskih organizacija i omogućava povjeriocima da pojedinca dužnika bukvalno izbace na ulicu, rasprodaju svu njegovu imovinu i bukvalno ga ostave bez ikakvih sredstava za život, a time i bez ikakve mogućnosti da se kroz pravni sistem zaštite njegova osnovna ljudska prava.

Dok se ne konsoliduje finansijska situacija država treba da pronađe model sa bankama o preuzimanju dijela obaveza i servisiranje duga građana.

Na ovaj način, nepristojno velike kamate i prevare putem „švajcarskog franka“  podijeliće se država i banka između sebe dok će naše stanovnike relaksirati i omogućiti im da zadrže svoju stambenu imovinu i vrate vjeru u državu i društvo.” izjavio je Dragan Pajić, Kandidat za poslanika za Skupštinu RS ispred DNS-a

*PROMOTIVNA / PLAĆENA OBJAVA

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...