Home / NOVOSTI / BiH / Lični bankrot – Država da plaća kredite prezaduženim žirantima i dužnicima **(PR OBJAVA)

Lični bankrot – Država da plaća kredite prezaduženim žirantima i dužnicima **(PR OBJAVA)

Skoro svaki treći stanovnik Dervente, Broda , Modriče i Vukosavlja ima problem sa vraćanjem svojih kredita a banke ,bez milosti, sa svojim previsokim kamatama zaplenjuju imovinu naših stanovnika i istjeruju ih iz jedinih stambenih jedinica dovodeći cijele porodice na rub ambisa.

Jedino rješenje za naše stanovnike jeste usvajanje Zakona o ličnom bankrotu te oslobađanje vraćanja kredita za prezadužene žirante i kreditne dužnike (koji nisu u stanju da servisiraju dugove).

“Nepostojanje instituta ličnog bankrota ostavlja prezadužene građane na milost i nemilost povjeriocima, omogućava lažno naduvavanje bilansa finansijskih organizacija i omogućava povjeriocima da pojedinca dužnika bukvalno izbace na ulicu, rasprodaju svu njegovu imovinu i bukvalno ga ostave bez ikakvih sredstava za život, a time i bez ikakve mogućnosti da se kroz pravni sistem zaštite njegova osnovna ljudska prava.

Dok se ne konsoliduje finansijska situacija država treba da pronađe model sa bankama o preuzimanju dijela obaveza i servisiranje duga građana.

Na ovaj način, nepristojno velike kamate i prevare putem „švajcarskog franka“  podijeliće se država i banka između sebe dok će naše stanovnike relaksirati i omogućiti im da zadrže svoju stambenu imovinu i vrate vjeru u državu i društvo.” izjavio je Dragan Pajić, Kandidat za poslanika za Skupštinu RS ispred DNS-a

*PROMOTIVNA / PLAĆENA OBJAVA

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...