Home / NOVOSTI / BiH / Deveti sajam privrede Modriča 2018. *(FOTO+VIDEO)

Deveti sajam privrede Modriča 2018. *(FOTO+VIDEO)

Deveti  sajam privrede Modriča 2018. otvoren je 6. septembra i trajaće dva dana.  Sajam se održava u JU „Kulturno sportski centar“ Modriča, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su Opština Modriča i Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa modričkim privrednicima , preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima.  U budžetu opštine Modriča svake godine  planiraju se sredstva za održavanje ove manifestacije.

Sajamske manifestacije su mjesto gdje se oživljavaju određene poslovne aktivnosti, promoviše preduzetništvo i sklapaju poslovni ugovori. Sajmovi su pogodna mjesta za razmjenu iskustava, obnovu kontakata sa poslovnim partnerima, upoznavanje novih partnera i zaključivanje ugovora, te prezentaciju proizvoda i usluga izlagača.

Sajam je zvanično otvorio ministar  za ekonomske odnose i regionalnu saradnju  u Vladi RS Zlatan Klokić, te sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem presjekao svečanu traku. Otvaranju Sajma prisustvovali su predstavnici  Ministarstva industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS, Zanatsko – privredne komore RS, predstavnici susjednih opština,  narodni poslanik Bojan Vidić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić, odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

 

„Čestitao bih načelniku Krekiću i njegovim saradnicima na organizaciji ovogodišnjeg sajma. Ovaj sajam je svake godine sve bolji i bolji, sa sve većim brojem izlagača. Cilj sajma je da dođe do novih poslovnih kontakata između privrednika koji izlažu proizvode. Nadam se da će sljedeći jubilarni sajam biti najbolji do sada a imaće podršku Vlade RS“, izjavio je ministar Klokić.

 

„Prezadovoljan sam ovogodišnjim sajmom. Smatram da je do sada i najbolje organizovan. Imamo izlagače iz različitih oblasti. Zahvalio bih se Vladi Republike Srpske i ministru Klokiću koji svake godine odvoji vrijeme i dođe u Modriču a ja to veoma cijenim“, istakao je načelnik Krekić.

 

Sajam u Modriči je organizovan na 1 000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i 5 000 metara kvadratnih otvorenog prostora.

„Osnovni cilj nam je bio da zadržimo broj izlagača na nivou  predhodnih godina a da posebnu pažnju posvetimo standadu izlaganja eksponata,  da se izlagači osjećaju što prijatnije i smatram da smo postigli jedan zavidan nivo“, rekao je Miloš Ilić, direktor Razvojne agencije opštine Modriča.

 

Deveti sajam privrede u Modriči okupio je izlagače iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

 

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge je predstavilo 125 privrednih društava i preduzetnika iz različitih oblasti. U okviru sajma organizovana je i Izložba seoskog preduzetništva , mehanizacije i stoke, gdje su učešće uzela 104 izlagača.

Prvog dana sajma proglašeni su pobjednici Izložbe stočarstva i uručene nagrade:

Za kategoriju junica nagrađeni su:

  1. MK Company
  2. Zuhrudin Zilić
  3. Novak Savić

U kategoriji krava:

  1. MK Company
  2. Osman Sarvan
  3. Jovo Stević

Šampionka sajma je krava Stević Jove.

Tokom trajanja manifestacije organizovaće se tematske prezentacije i revija modnih kuća Hertex i A la mode.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Još četiri albuma slika sa Sajma možete vidjeti na donjem linku, a to je zasebna stranica portala sa svim slikama. Isto tako video snimke možete pogledati na našem YouTube kanalu modričainfo.

SLIKE

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...