Home / NOVOSTI / HRONIKA / LEPOTA BAZENA MAMI KUPAČE

LEPOTA BAZENA MAMI KUPAČE

Poseta  Šamačkim bazenima prepolovljen ove godine

Šamac, 07.08.2020. Zbog pandemije virusa korona bazeni u Šamcu su kasnila sa početkom rada gotovo mesec dana i zbog toga su već na početku sezone  nastali veliki gubici u poslovanju. U proteklih 20 godina od kada postoje bazeni u Šamcu, sezona za kupače trajala je od 1 juna do 1 septembra. Tada je dnevna poseta bila oko 500 kupača  na šamačkim bazenima. Institut za javno zdravstvo RS je početkom jula izvršio analizu bazenske vode i utvrdio da je kvalitet vode u šamačkim bazenima u granicama referentnih vrednosti.

-Nama je poseta pala za 50% u odnosu na prošlu godinu, najvećim delom zbog pandemije, ali i zbog toga što nisu došli na odmore naši ljudi iz inostranstva. Pozivam kupače da iskoriste svaki lep dan za kupanje jer garantujemo ispravnost vode i poštivanje svih mera zaštite od korone.- kaže Stojan Mionić vlasnik bazena u Šamcu.

Kako kaže Mionić tri puta dnevno se vrši dezinfekcija platoa bazena, prostorija oko bazena,  ležaljki, suncobrana, a sanitarna inspekcija svaki dan kontroliše uslove na bazenu, na ulazu se daljinskim termometrom meri temperatura posetiocima.

-Strogo se pridržavmo svih propisanih mera kao što su 10 kupača na 100 kvadrata bazena. Inače veliki bazena je površine 1400 a manji, dečije je površine 700 kvadrata. Bez obzira koliko ima posetilaca, na bazenu mora raditi 20 radnika kao bi sve bilo po propisu. Moram reći da je turistička privreda u ovoj pandemiji pretrpela najveće štete. Mi smo mali u odnosu na velike turističke komplekse, međutim  očekujem da nas Vlada RS subvencioniše sa na primer po 2 marke po kupaču, kako bi preživeli ovu godinu i izvršolo sve obaveze prema državi.- predlaže Mionić.

Proteklih godina na šamačke bazene redovno su dolazili pored šamčana igosti iz Odžaka, Modriče, Gradačca, Orašja. Veliki deo gostiju je na ove bazene dolazio iz Babine Grede i Slavonskog Šamca iz Hrvatske. Zbog pojačanih kontrola na granici i tih gostiju ove godine nema. Pa ipak u menadžmentu šamačkih bazena očekuju da će do kraja avgusta vreme biti naklonjeno kupačima i bar donkle popraviti ovogodišnju sezonu.

 

 

Vid Blagojević

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...