Home / NOVOSTI / HRONIKA / Košarkaški klub Modriča svakim danom napreduje *(TONSKI ZAPIS+FOTO)

Košarkaški klub Modriča svakim danom napreduje *(TONSKI ZAPIS+FOTO)

DA JE VIŠE ILIĆA…

MODRIČA – U vremenima kada se sportski kolektivi dovijaju na razne načine da se talenti usavršavaju i postanu zvezde, sve je manje onih koji pružaju podršku, a uspešni su u poslu kojim se bave. Tek ponekad, ukaže se svetli primer koji uliva optimizam da još ima entuzijasta koji ličnim angažovanjem i primerom dobro i uspeh žele i sredini u kojoj žive i rade i sportu u svojoj lokalnoj zajednici. Tako je nedavno bilo u Modriči, za dobro tamošnje košarke.

Malo je sredina koje su, za naše prilike i ovo podneblje relativno male, da su iznedrile toliko istinskih asova u sportu kao što je to Modriča. Svojevremeno su svoj puni sjaj ispoljavali fudbaleri, odbojkaši, košarkaši.

U modričkom Kulturno – sportskom centru još se o tome priča. Svojevremeno je priređeno finale Kupa Republike Srpske u košarci, svojevrsna gala manifestacija, kada je Modriča pružila ruku boljem od sebe, Borcu iz Banja Luke.

Slobodan Bobo Jovanović, kome su i srce i duša u beogradskom Partizanu, danas je predsednik Košarkaškog kluba „Modriča“. Danas Modričani nisu u vrhu Srpske u košarci, kao nekada, ali sve se čini da se povrati stari sjaj.

ILIĆ NA TRENINGU MODRIČE

„U poslednje dve godine, košarka u Modriči ide uzlaznom putanjom. Stvorili smo dosta mladih i perspektivnih igrača. Određeni broj njih dostigli su nivo kada mogu biti pozvani u reprezentaciju Republike Srpske i BiH“, kaže Jovanović.

Teška su vremena po pitanju ulaganja u sport i sve je manje onih koji ga podržavaju. U modričkom košarkaškom kolektivu za sada se nekako snalaze.

„Opština Modriča nam mnogo pomaže, pre svega oko termina u sportskoj dvorani. Imamo i prijatelje bez kojih teško da bi išli napred“, nastavlja predsednik kluba.

U njegovim redovima dugi niz godina je trener Draško Bauk.

„Košarka je moja velika ljubav. Ovaj sport mi je u srcu. I uvek kada se pojavi umor, dođe generacija dečaka koji me ‘nateraju’ da ih treniram. Imamo i sada odličnu generaciju 2001/2002.godine i ako ih zadržimo, Mirko Milojević i ja ćemo stvoriti tim za velika dela. Još da se pojavi određeni broj prijatelja kluba, poput Ilije Jevtića, opštine Modriča i sličnih, pa da imamo zapaženu ulogu u RS i u BiH. Biće dobre košarke ponovo u Modriči“, kaže trener Draško Bauk.

Jedan svetli primer u Modriči, po pitanju podrške sportu, izuzetak je. Nebojša Ilić je prilikom svog 50.rođendana sve poklone usmerio u Košarkaški klub Modriča. Jednostavna, ali ne tako česta pojava.

„Zamolio sma prijatelje koji su najavili dolazak da mi čestitaju 50.rođendan, da umesto poklona donesu novac koji ću usmeriti u košarku Modriče. Valjda će biti još onih koji budu obeležavali 40.ili 50.rođendan da urade isto. Evo, sada su mi dodelili zahvalnicu, ali meni priznanja ne trebaju. Šale se da ću biti počasni predsednik kluba. Ne gledam tako na neke stvari. Ja želim pomoći i ništa više“, rekao je Nebojša Ilić, gorostas dobrote sa ponosne Trebave.

U sportu se ne može sve kupiti, ali ga treba podržavati sa svih strana. A da se može kupiti – sporta ne bi ni bilo!

Autor: Slađan JEREMIĆ

Na slici: SLOBODAN JOVANOVIĆ, NEBOJŠA ILIĆ, DRAŠKO BAUK I MIRKO MILOJEVIĆ

Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA / Zlatko Huravik

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...