Home / NOVOSTI / HRONIKA / KORONA NAPALA SPORTISTE U MODRIČI: Zaražen fudbaler i plivačica

KORONA NAPALA SPORTISTE U MODRIČI: Zaražen fudbaler i plivačica

Radi se o dve žene srednje životne dobi i o dva muškarca mlađe životne dobi. Među njima je i jedan fudbaler FK „Modriča Alfa“. Pre fudbalera, 17 jula pozitivna na test korona virus bila je i petnaestogodišnja devojka, kako smo nezvanično saznali stari član kluba i instruktor plivanja u privatnom sportskom klubu „MD Klinici“. Nakon toga je 43 dece koja su pohađali školu plivanja završilo u kućnoj izolaciji koja traje od 10 do 24 jula.

Kada je u pitanju zaraženi fudbaler u klubu su svi zatečeni novonastalom situacijom. Koje će mere povući rukovdstvo kluba znaće se kada bude kompletirane informacije o ovom slučaju

– On se požalio pre sedam dana da se ne oseća dobro i ja sam ga oslobodio treninga i obaveza u klubu. Tih poslednjih sedam dan on nije bio u kontaktu ni sa jednim od fudbalera prve ekipe – rekao nam je Dario Purić trener FK Modriča Alfa.

U modričkom Domu zadravlja su zatrpani poslom kada je u pitanju pandemija. U oba takozvana „sportska slučaja“ najviše posla im uzima utvrđivanje kontakta zaraženih sa drugim osobama.

– Za fudbalera smo tek saznali da je zaražen i intezivno radimo na utvrđivanju kontakata, sa kim je sve kontktirao poslednjih dana.Kad su u pitanju „MD Klinici“ i škola plivanja osim 43 deca morali smo još 15 kontakt osoba staviti 14 dana pod lekarski nadzor i u kućnu izolaciju. Sve što nam se dešava je neodgovoran odnos građana u prvom redu mladih prema problemu zvanom korona virus. Apeleujem na sve Modričane da se svi pridržavaju propisanih mera, a u prvom redu da nose maske i da održavaju higijenu ruku, te da izbegavaju velike skupove poput svdbi, rođendana i sličnih skupova. – moli i apleuje je Darko Stefanović direktor Doma zdravlja Modriča.

Po broju zaraženih Modriča spada u sam vrh i zauzima osmo mesto od 63 opštine u Republici Srpskoj. Inače u Modriči je od početka pandemije zaraženo 109.građana Pored njih i 11 lica iz opštine Vukosavlje je zaraženo a testirani su u modričkom Domu zdravlja kome teritorijalno pripadaju.

Autor: Vid Blagojević
Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...