Home / NOVOSTI / HRONIKA / KONAČNO POČINjE REKONSTRUKCIJA TOALETA U GIMNAZIJSKOM KRILU ŠKOLE ZAHVALjUJUĆI PREDSJEDNIKU REPUBLIKE MILORADU DODIKU

KONAČNO POČINjE REKONSTRUKCIJA TOALETA U GIMNAZIJSKOM KRILU ŠKOLE ZAHVALjUJUĆI PREDSJEDNIKU REPUBLIKE MILORADU DODIKU

Na FB stranici JU SŠC Jovan Cvijić iz Modriče naišli smo na ovaj tekst, te isti prenosimo u cjelosti.

KONAČNO POČINjE REKONSTRUKCIJA TOALETA U GIMNAZIJSKOM KRILU ŠKOLE ZAHVALjUJUĆI PREDSJEDNIKU REPUBLIKE MILORADU DODIKU

Zahvaljujući sredstvima predsjednika Republike – Milorada Dodika započinjemo dugo očekivanu rekonstrukciju toaleta u gimnazijskom krilu škole.
Projekat vrijedan 40 000 KM, koji smo aplicirali na razne adrese kako domaćih, tako i međunarodnih organizacija, ali evo konačno, naš predsjednik ima sluha za naše probleme.

Ljetos smo se obratili sa molbom i odmah dobili pozitivan odgovor.

Toaleti u prizemlju, prvom i drugom spratu su u veoma lošem stanju i potrebno ih je iz temelja obnoviti. Vrijednost radova je 40,000 KM, uključujući toalet za invalidna lica u prizemlju.
Sa sredstvima Predsjednika Republike Srpske – Milorada Dodika u iznosu od 20,000 KM i vlastitim sredstvima – 5,000 KM raspisujemo konkurencijiski zahtjev za izbor izvođača radova i započinjemo od drugog sprata, gdje toalete koriste učenici iz šest učionica i toalete na prvom spratu za učenike iz četiri učionice i još toalet za nastavnike. Time bi bila završena prva faza rekonstrukcije.

Za drugu fazu koja uključuje rekonstrukciju toaleta u prizemlju za učenike i posebno toalet za invalidna lica nedostaje 15,000 KM za koje tražimo novog donatora.

Radujemo se konačno, da naši učenici imaju higijenske uslove koje zaslužuju.

Predsjedniče, veliko hvala!

Izvor: FB SŠC Jovan Cvijić Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...