Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jovićević Jovica, najstariji Skugrićanin, doletio iz Australije na osvećenje crkve *(FOTO)

Jovićević Jovica, najstariji Skugrićanin, doletio iz Australije na osvećenje crkve *(FOTO)

Danas je u Skugriću osvećen obnovljeni hram Rođenja Presvete Bogorodice. Gradnja ovog hrama je započeta 1937. godine, temelji su osvećeni 3. oktobra iste godine, a gradnja je završena 1940. godine. Tada je osvećenje obavio episkop zvorničko-tuzlanski Nektarije Krulj.
Danas je osvećenje obavljeno u prisustvu većeg broja sveštenika i stanovnika Skugrića ali i ostalih mjesta.
Prisustvovali smo ovom događaju a tada nas je ugledni Skugričanin, Milan Mišić Boss upoznao sa najstarijim Skugrićaninom, Jovićević Jovicom, koji je rođen 24.12.1924. godine.
Gospodin Jovićević živi u Australiji a sada je došao u Skugrić upravo da bi prisustvovao osvećenju ove crkve u Skugriću. Očita je velika ljubav prema svom rodnom kraju.
U društvu sa Jovicom bio je i njegov šurjak prof. Bogdan Spasojević, koji nam usput pohvali svoj Skugrić kao najškolovanije selo u Bosni i Hercegovini.

PROF BOGDAN SPASOJEVIĆ I JOVIĆEVIĆ JOVICA

Gospodin Jovičević, ne samo da je zadivljujuće vitalan za svoje godine nego se savršeno dobro sjeća mnogih interesantnih detalja iz svog vremena. Već u t toku kratkog razgovora čuli smo vrlo interesntne priče i jednostavno, nametnuo se povod da gospodina Jovičevića posjetimo sledećih dana dok je još u Skugriću i zabilježimo makar ponešto od tih sjećanja na davan vremena, ali i vrlo mudrih zapažanja čovjeka duga vijeka i bogate prošlosti koji ima šta da kaže.
Zato ovaj put samo sa par slika predstavljamo Jovičević Jovicu i najavljujemo skoru vrlo interesantnu priču.

JOVIĆEVIĆ JOVICA, VITALAN I ODLIČNOG PAMĆENJA

 

PROF BOGDAN SPASOJEVIĆ, JOVIĆEVIĆ JOVICA I MILAN MIŠIĆ BOSS

Autor / foto: Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...