Home / NOVOSTI / HRONIKA / “JEDNA PORODICA“ *(FOTO+VIDEO)

“JEDNA PORODICA“ *(FOTO+VIDEO)

Opština Modriča u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom provodi volontersku akciju pod nazivom „JEDNA PORODICA“.

Cilj akcije je pomoć za sve osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, lica sa posebnim potrebama, trudnice, porodilje i sva druga lica koja ne bi trebala da izlaze bez prijeke potrebe,  a kojima je potrebna podrška.

Pozivom na telefonski broj: 065/261-871 mogu se poručiti osnovne potrepštine po maloprodajnim cijenama.  Volonteri će u najkraćem mogućem roku dostaviti potrebštine na kućnu adresu bez naplate troškova dostave.

Takođe, za svaki drugi vid pomoći kao što su: usluge plaćanja računa, kupovine lijekova, odnošenja smeća i slično, volonteri stoje na raspolaganju.

Telefonska linija za pomenute usluge otvorena je svakim danom od 08-14 časova.

„U saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom organizovali smo akciju „Mi smo jedna porodica“  po sistemu kako rade i drugi gradovi u Republici Srpskoj. Cilj je da se usluže penzioneri i druga lica kojima je potrebna podrška. Lice koje će se javljati na navedeni  broj telefona i primati narudžbe je smješteno u zgradi Opštine. Volonteri će kupovati robu, isporučivati na kućnu adresu i naplaćivati uz fiskalni račun, a kasnije će prodavnicama biti vršeno plaćanje preuzete robe. U Modriči postoje dva lica oboljela od virusa korona. Ono što nas raduje je što su nam jutros stigla dva negativna nalaza za lica za koje smo sumnjali da bi mogla biti zaražena. Lica koja ne budu poštovala samoizolaciju će biti smještena u posebne izolacione prostorije. U prošloj sedmici smo izvršili dezinfekciju grada natrijum – hloridom, zatvorili i dezinfikovali zelenu pijacu, a od tada se vrši čišćenje i priprema za ponovnu dezinfekciju. Ponovo apelujem da čuvanjem sebe čuvamo živote drugih“, istakao je načelnik Krekić.

 

„Trenutno na raspolaganju imamo 24 volontera od kojih je 12 obezbijedila opština Modriča, a 12 su volonteri Crvenog krsta. Biće određeno gdje možemo nabavljati namirnice, jer ih unaprijed moramo preuzimati a kasnije plaćati. Zamolio bih da nas pozivaju isključivo lica kojima je pomoć neophodna“, rekao je Rajko Tomić, sekretar Crvenog krsta Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš rad.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...