Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jedanaesta sjednica Omladinskog parlamenta *(FOTO)

Jedanaesta sjednica Omladinskog parlamenta *(FOTO)

Jedanaesta sjednica Omladinskog parlamenta opštine Modriča održana je 17. aprila 2019. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Sjednici je prisustvovalo 20 delegata, učenika Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” koji su jednoglasno usvojili sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje Izvještaja o realizovanim projektima za školsku 2018/19. godinu.
    2. Usvajanje Odluke o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta za   školsku 2019/20. godinu.
    3. Prezentovanje prijedloga za veliki projekat koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za  školsku 2019/20. godinu.
    4. Usvajanje Odluke o odabranom velikom projektu koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za školsku 2019/20. godinu.
    5. Aktuelni čas (delegatska pitanja).

Sjednici su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, rukovodstvo, profesori i učenici SŠC “Jovan Cvijić“. Na početku sjednice prisutne je pozdravio načelnik Krekić i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad Omladinskog parlamentra te poželio mnogo uspjeha u budućem radu.

 

Komisija Omladinskog parlamenta Modriča donijela je Odluku o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta u školskoj 2019/2020. godini, a to su: Kviz znanja „Slagalica“ i turnir u malom fudbalu i košarci, ukupne vrijednosti 1.450,00 KM.

Za finansiranje velikog projekta iz opštinskog budžeta predložena su tri projekta: „Nabavka računara, projektora i nosača za projektore“, „Zamjena krova na amfiteatru“ i „Izrada toaleta za osobe sa invaliditetom“. Većinom glasova Skupština Omladinskog parlamenta odabrala je projekat „Izrada toaleta za osobe sa invaliditetom“.  Ovim projektom planirana je izgradnja toaleta za invalidne osobe kako bi se olakšao njihov boravak u školi. Vrijednost projekta je 5.000,00 KM.

 

„Ja idem u razred sa dječakom koji je invalidna osoba a išla sam i u osnovnu školu. Ponosna sam što je ovaj projekat odobren jer će se time olakšati boravak invalidnih lica u školi“, izjavila je Andrea Jovanović, učenica koja se zalagala za projekat „Izrada toaleta za osobe sa invaliditetom“.

„Prezadovoljan sam današnjom sjednico. Odobren je možda najvažniji projekat do sada a to je projekat „Izrada toaleta za osobe sa invaliditetom“. Projekat je izuzetno bitan jer treba da stvorimo uslove da se svi osjećamo jednako“, rekao je Savo Spasojević, predsjednik Omladinskog parlamenta opštine Modriča.

U okviru tačke „Aktuelni čas“ delegati su postavljali načelniku opštine razna pitanja koja se tiču naše lokalne zajednice, na koja je rado odgovorio.

 

„Prezadovoljan sam radom našeg Omladinskog parlamenta. Prije jedanaest godina prvoj sjednici  parlamenta prisustvovao je Igor Radojičić,  tadašnji predsjednik Narodne skupštine RS koji je i otvorio sjednicu. Od tada pa do danas ostali smo na visini zadatka. Realizovali smo niz zaista dobrih projekata. Oduševljen sam projektom koji je danas izglasan. Uvijek ću podržati projekte koji su humani“, istakao je načelnik Krekić.

Predhodnih godina odobrena su i  realizovana 42 projekata za koje je iz budžeta opštine izdvojeno 84.647,68 KM.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...