Home / NOVOSTI / HRONIKA / Javna rasprava o Nacrtu statuta opštine Modriča

Javna rasprava o Nacrtu statuta opštine Modriča

Javna rasprava o Nacrtu statuta opštine Modriča održana je 25. aprila 2017. godine u Srpskom kulturnom centru. Javnoj raspravi prisustvovali su zamjenik načelnika Nikola Savić sa saradnicima, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Modriča  Siniša Nikić i Velibor Cvijić, odbornici Skupštine, direktori javnih preduzeća i ustanova i predsjednici savjeta mjesnih zajednica.

Ružica Karamanović, predsjednik Komisije za izradu Statuta otvorila je javnu raspravu. Sa Nacrtom statuta opštine Modriča prisutne je  detaljnije upoznala Aleksandra Đurić, sekretar Skupštine opštine i član Komisije za izradu Statuta.

“Novi Statut je usklađen sa  Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o službenicima i namještenicima u organima lokalne samouprave. U prezentaciji se moglo čuti šta on sve predviđa a što nije bilo zastupljeno u dosadašnjem Statutu. Odnosi se na nove nadležnosti u obrazovanju, sportu, kulturi, privredi i sve je taksativno navedeno šta pojedini organi Opštine mogu da vrše. Bilo je dosta primjedbi od kojih su neke konstruktivne a mnoge i nisu. Komisija će da obraloži svaku od njih“, istakla je Aleksandra Đurić, sekretar Skupštine opštine i član Komisije za izradu Statuta.

Nakon prezentacije o Nacrtu statuta prisutni  su imali priliku da iznesu svoje mišljenje, prijedloge i sugestije. Na kraju javne rasprave prisutni su upoznati da u roku od sedam dana od dana održavanja javne rasprave mogu pismenim putem uputiti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije Komisiji za izradu Statuta u opštini Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...