Home / NOVOSTI / HRONIKA / Javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2017. godinu

Javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2017. godinu

Javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2017. godinu održana je 16. decembra 2016. godine u Kino sali Srpskog kulturnog centra. Javnoj raspravi prisustvovali su zamjenik načelnika Nikola Savić sa saradnicima, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Modriča  Siniša Nikić i Velibor Cvijić, odbornici Skupštine, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici udruženja,sportskih kolektiva i  građani.

Planirani budžet za 2017. godinu iznosi 9.203.000,00 KM što je za 2 % više u odnosu na planirani budžet za 2016. godinu. Sa Nacrtom budžeta opštine Modriča za 2017. godinu prisutne je upoznao Borislav Gvozden, načelnik Odjeljenja za finansije.

javna_rasprava_budzet_172

“Izrazio bih zadovoljstvo što su se građani odazvali da razmotrimo nacrt budžeta za sledeću godinu. Većina pitanja su se odnosila na stavke za osnovno i srednje obrazovanje. Bilo je stavova da stavku za srednje obrazovanje treba umanjiti a za osnovno povećati i slično. Budžet je za naredenu godinu  i socijalni, i potrošački i razvojni. Pokušali smo naći neku optimalnu mjeru između te tri komponente “, rekao je Borislav Gvozden, načelnik Odjeljenja za finansije.

Nakon prezentacije o Nacrtu budžeta građani su imali priliku da daju svoje prijedloge i sugestije. Većina prijedloga se odnosila na stavke vezane za pitanje finansiranja obrazovanja. Načelnik Gvozden je dao odgovore na postavljena pitanja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...