Home / NOVOSTI / HRONIKA / Izložba radova povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama *(FOTO)

Izložba radova povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama *(FOTO)

Udruženje građana „Budućnost“ Modriča
SAOPŠTENJE:

Udruženje građana „Budućnost“ danas je u prostorijama Srpskog kulturnog centra organizovalo izložbu literarnih i likovnih radova učenika dvije modričke osnovne škole pristiglih na konkurs organizovan povodom 25. novembra- Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

„Izložba je organizovana na zvanično posljednji dan kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i bila je samo jedna od aktivnosti koje je naše Udruženje provelo posljednjih 16 dana. Smatramo da je podizanje svijesti javnosti o ovom problemu veoma važno i ovom izložom smo doprijeli kako do odraslih, tako i do onih najmlađih građana Modriče. Najbolje radove smo nagradili, a svim ostalim učenicima želimo da i dalje vrijedno pišu i slikaju i da se obavezno prijave na neki od sljedećih konkursa. Ponosni smo što smo kampanjui završili na ovako jedan divan način“, rekla je Dajana Ilić, PR Udruženja.

Najbolji likovni rad OŠ „Sveti Sava“: Aline Baumann, učenica osmog razreda

Najbolji likovni rad OŠ „Sutjeska“: Dejana Nikolić, učenica devetog razreda

S obzirom da su literarne radove poslali samo učenici OŠ „Sveti Sava“, za najbolji literarni rad proglašen je rad Maje Topić, učenice petog razreda.

Izvor: UG Budućnost Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga ali, mi ih dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...