Home / NOVOSTI / HRONIKA / Izgradnja kružne raskrsnice kod Palasa *(FOTO+VIDEO)

Izgradnja kružne raskrsnice kod Palasa *(FOTO+VIDEO)

Danas, 3. aprila 2019. godine počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod Palasa.

Sredstva za izgradnju u iznosu od 459.808 KM obezbijedilo je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Lokaciju su obišli direktor puteva Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić, načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predsjednik Skupštine Siniša Nikić i direktori javnih ustanova.

 

„Putevi Republike Srpske grade po čitavoj Republici Srpskoj. Danas smo u Modriči. Želim da istaknem dobru saradnju sa Opštinom koja je uradila kompletnu projektnu dokumentaciju i riješila imovinsko – pravne odnose. Mi finansiramo izgradnju u iznosu oko 460.000 KM. Raskrsnica će s jedne strane povezivati Modriču i Gradačac, s druge strane Modriču i Doboj, kao i Tarevačku ulicu. Obezbijediće se veća bezbijednost učesnika u saobraćaju.  Apelujem na građane Modriče da budu strpljivi u toku izvođenja radova jer će nakon toga dobiti bržu i bolje organizovanu raskrsnicu“, izjavio je Nenad Nešić, direktor puteva Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“.

 

Opština Modriča je riješila imovinsko – pravne odnose i obezbijedila projektnu dokumentaciju.

„Zadovoljstvo mi je da danas zajedno sa direktorom „Puteva RS“ ozvaničimo početak radova na izgradnji nove kružne raskrsnice u Modriči.  Ovo je raskrsnica na kojoj su se dešavali i mnogi udesi a izgradnjom nove to će se smanjiti. Mi smo završili sve aktivnosti koje smo po dogovoru bili u obavezi, a to su eksproprijacija zemljišta i projektna dokumentacija. Građane molim za strpljenje jer će dio ulice  od OŠ „Sveti Sava“ do semafora biti zatvoren, a  saobraćaj  preusmjeren prema željezničkoj stanici. Raskrsnica će biti otvorena za vozila koja se kreću prema Tarevcima, Vranjaku, Koprivni i novom naselju. Nakon 90 dana dobićemo prekrasan kružni tok koji će za nas značiti mnogo“, istakao je načelnik Krekić.

Rok za završetak radova je 90 radnih dana.

Izvođač radova  „MG Mind“ d.o.o.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Obilježena dvadeset sedma godišnjica Proboja Koridora *(VIDEO)

Na Dugoj Njivi 23. juna 2019. godine  obilježena je dvadeset sedma godišnjica Proboja Koridora. Događaju su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske:  srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar rada i ...