Home / NOVOSTI / HRONIKA / Izgradnja kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Modriča 3 *(FOTO+VIDEO)

Izgradnja kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Modriča 3 *(FOTO+VIDEO)

U mjesnoj zajednici Modriča 3 počeli su radovi na izgradnji dijela kanalizacione mreže.  U okviru ovog projekta izgradiće se kanalizacioni vod i priključak na mrežu  10 domaćinstava iz Omladinske ulice i 12 domaćinstava iz Berlinske ulice a ukupna dužina krakova je 792 metra.

Ukupna vrijednost projekta je 140.875,00 KM, od čega je 91.945,00 KM finansirala Evropska unija u Bosni i Hercegovini a 48.930,00 KM je učešće opštine Modriča.

Pomenuti dio naselja nije zahvaćen prilikom izgradnje osnovne kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Modriča 3. Realizacijom ovog projekta 22 domaćinstva će se priključiti na postojeću kanalizacionu mrežu i postati dio ukupnog sistema javne kanalizacije. Ovo naselje je podignuto na prostoru koje je bilo poljoprivredno zemljište i na njemu nije bilo ništa od komunalne infrastrukture. Ovim će se trajno riješiti problem zbrinjavanja otpadnih voda a time će se poboljšati higijenski, sanitarni i opšti uslovi života interno raseljenih domaćinstava u ovoj mjesnoj zajednici.

„Prije par godina u ovoj mjesnoj zajednici urađena je kanalizacija ali tada ovi krakovi ulica nisu bili obuhvaćeni. Uz pomoć UNDP obezbijedili smo sredstva za izgradnju kanalizacije u ovom dijelu. Zadovoljni zbog toga, mi iz lokalne zajednice ali  i mještani. Ovim će se poboljšati životni uslovi jer nema više septičkih jama“, istakao je načelnik Krekić.

 

Izgradnja kanalizacionog voda podržana je kroz projekat Lokalni integrisani razvoj, koji finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

„Kanalizacija za mještane naše mjesne zajednice znači puno. Sada ćemo imati oko 11 kilometara urađene kanalizacione mreže. Ova domaćinstva su naknadno formirana i nisu prvobitno bili obuhvaćeni kanalizacijom. Ostaće nam još nekih 100 do 150 metara da sve završimo“, rekao je Boro Bjelić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Modriča 3.

Izvođač radova je AD „Vodovod i kanalizacija“ Modriča.

 

„Ovom prilikom bih se zahvalio puno načelniku Krekiću jer nam kanalizacija znači zaista puno. Ako Bog da da posle ovog asfaltiramo ulicu“, izjavio je Momir Nikolić, mještanin Berlinske ulice.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

https://imgur.com/a/w0csyLJ

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo postaviti…

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...