Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanost ne zna za granice *(FOTO)

Humanost ne zna za granice *(FOTO)

U jesen 2013. godine na akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Višegradu, upoznali smo članove KDDK „SVETI SAVA“ iz Nikšića. Od toga dana započinje saradnja DDDK „RAFINERIJA ULJA MODRIČA“, sa Svetosavcima iz Nikšića.
Prvo zajedničko druženje i darivanje krvi, između ova dva bratska društva, bilo je u Modriči na redovnoj akciji DDDK „RUM-a“, početkom juna 2014. Druženje je nastavljeno odmah u julu iste godine, na „Petrovdanskoj“ akciji DDK, gdje su članovi našeg društva uzvratili posjetu Svetosavcima. Od tada pa do dana današnjeg traju naše zajedničke akcije i druženja, kako u Modriči i Nikšiću tako i u ostalim gradovima Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.
Da se zaista radi o velikim humanistima potvrđuje podatak da KDDK „SVETI SAVA“, broji više od 800 članova, kao i to da su prisutni na svim akcijama kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji i Republici Srpskoj. Kruna naše dosadašnje saradnje i obostranog poštovanja, je želja braće Svetosavaca, da se bratimimo na akciji DDK u Nikšiću 16.07.2019. Za nas je to bila velika čast i priznanje za naš humanitarni rad.
DDDK „RAFINERIJA ULJA MODRIČA“ po šesti put uzelo je učešće, na redovnoj akciji DDK u Nikšiću, koju organizuje KDDK „SVETI SAVA“ iz Nikšića. Nakon akcije u parohijskom domu u Nikšiću, uz prisustvo sveštenstva Srpske Pravoslavne crkve i mnogih davalaca iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, uslijedilo je bratimljenje između DDDK „RAFINERIJA ULJA MODRIČA“ i KDDK „SVETI SAVA“ iz Nikšića. Sveštenik Šujo Todorović rekao je, „humanost ne zna za granice i niko ne može postaviti granice između onih koji čine dobra djela, to ste danas potvrdili kako vi braćo Svetosavci, tako i naša braća iz Modriče“.


Nakon bratimljenja uslijedili su bratski zagrljaju i čestitike, među predstavnicima sada već pobratimljena ova dva društva. Nakon toga druženje svih davalaca, uz muziku i nastupe mnogim pjevača i guslara.

Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo braći Svetosavcima, na izvarednoj organizaciji akcije, dočeku, gostoprimstvu i ispraćaju.

Izvještaj: Mirko Đurić
Foto: Mirko Đurić

Obrada: Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...