Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarni koncert za Kostu Gavrića *(FOTO)

Humanitarni koncert za Kostu Gavrića *(FOTO)

MODRIČA – U Srpskom kulturnom centru u Modriči večeras je održan humanitarni koncert za Kostu Gavrića, koji boluje od dijabetesa.

Na koncertu, na kome se okupilo oko 200 posjetilaca, prikupljeno je 2.050 KM za kupovinu insulinske pumpe za Kostu.

Gavriću je dijabetes otkriven 1975. godine, kada je imao 10 mjeseci. Živi sa roditeljima i bratom, a veliku pomoć, kaže, ima i od članova Udruženja dijabetičara “Dijabet”.

Модрича - хуманостKoncert su organizovali modričko Udruženje dijabetičara “Dijabet” i Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču”.

Predsjednik Udruženje dijabetičara “Dijabet” Tatjana Mirković rekla je da je za kupovinu insulinske pumpe potrebno oko 5.500 KM, a da je večeras uz pomoć humanih ljudi prikupljena gotovo polovina sredstava.

– Dok je bio boljeg zdravlja Kosta je pomagao drugim oboljelima od dijabetesa. Sada je vrijeme da udruženje pomogne Gavriću – rekla je Mirkovićeva.

Sveštenik Jadranko Stojanović, koji je član humanitarne organizacije “Srcem za Modriču”, rekao je da je večerašnji koncdert 151. humanitarna akcija koju su organizovali od osnivanja 2014. godine.

– Nadam se da će sredstva biti prikupljena brzo i da će Gavrić dobiti insulinsku pumpu – rekao je Stojanović, koji je sveštenik u Koprivni kod Modriče.

Модрича - хуманостNa koncertu su nastupile etno-grupe Kulturno umjetničkog društva “Posavina” iz Crkvine kod Šamca i “Vida” iz Modriče, te modrički Dječiji hor “Isidor Bajić”, Plesna grupa “Ritam” i Muzička sekcija Osnovne škole “Sutjeska”.

Izvor: Glas regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Slike smo lično snimili.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...