Home / NOVOSTI / HRONIKA / HUMANITARNA ORGANIZACIJA SRCEM ZA MODRIČU PROSLAVILA KRSNU SLAVU *(FOTO)

HUMANITARNA ORGANIZACIJA SRCEM ZA MODRIČU PROSLAVILA KRSNU SLAVU *(FOTO)

Na dan kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja Vidovdan i Svetog mučenika kneza Lazara, članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“  proslavili su krsnu slavu organizacije. Kako dolikuje svakoj krsnoj slavi za ovu priliku pripremljeno je slavsko žito, slavski kolač, posluženje u vidu pića i hrane i na kraju naravno sve je začinjeno jednom tortom. Slavskom ručku prethodilo je osvještavanje krsnog hljeba i slavskog žita koje je obavio protojerej stavrofor Jadranko Stojanović uz sasluženje jereja Gorana Panjkova. Čitav čin osvećenja pratlo je pojanje  našeg člana i predsjednika Izvršnog odbora Bojana Milešića koji je po struci diplomirani teolog a njemu se u pojanju pridružio i naš omladinac i predsjednik SOZ-a Modriča Boris Vuković, tako da je se u našim prostorijama mogla čuti predivna crkvena pojanja na opšte zadovoljstvo svih prisutnih članova. Nakon obreda osvećenja jerej Goran Panjkov je čestitao slavu svim članovima i zahvalio se za sve dosada učinjeno za narod Modriče pa i šire.

Slavsku besjedu je govorio Otac Jadranko Stojanović koji je i član upravnog odbora naše organizacije koji je naglasio da je čast biti dio  ove organizacije jer i današnje okupljanje ovih ljudi na ovom mjestu pokazuje da smo jedna velika porodica kojoj je za cilj činiti samo dobra dijela. Zaželio je svim članovima srećnu slavu i da je slave mnogo godina.

Član Izvršnog odbora Bojan Milešić rekao je:

–  “Želim se zahvaliti Ocima Srpske pravoslavne crkve,kao i svim ostalim prisutnima koji su došli danas da uveliča naše slavlje.Evo i današnji dan je jedna nova akcija,jer nismo htjeli neke ogromne proslave već smo odlučili što skromnije proslaviti današnji dan a da što više novca ostane za one kojima je zaista i potreban.U narednom periodu obićemo dosta novih porodica a u pripremi je još jedna da kažemo tematska akcija o kojoj će biti riječ u nekom narednom periodu.Takođe evo već po ko zna koji put odlučišmo da uzmemo tortu iz Kafiterije ,,Sunce“ koja radi u sklopu dnevnog centra pa današnjom kupovinom bar na skroman način podržašmo rad ove ustanove.”

Podpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ pozdravio je sve prisutne riječima:

–  “Prenosim vam pozdrave našeg predsjednika Dragana Sjenčića Pipija, koji vam se kao i ja najiskrenije zahvaljujemo što ste došli da proslavimo našu prvu krsnu slavu.Hvala i onim članovima koji su dio naše porodice ali koji  iz opravdanih razloga nisu sa nama danas na ovome slavlju.Kako smo mi organizacija koja se najviše vezuje za Modriču a i samo ime Srcem za Modriču kaže to,odlučili smo da naša krsna slava bude Vidovdan a zaštitnik naše organizacije Sveti mučenik knez Lazar.Ovo  je kao što već reko prva slava ali nadam se da ćemo je slaviti mogo godina u zdravlju i sreći.Hvala svim donatorima naše organizacije jer bez njih ništa ne bi uspjeli od ovoga činiti,a posebno hvala našim članovima širom evrope koji su nam veliku vjetar u leđa da možemo stići obići sve ljude kojima je naša pomoć potrebna.Moram vas obradovati prvi poklon za našu slavu stiže baš iz Banja Luke gdje sam danas potpisao ugovor o zajedničkoj saradnji Optima Grupe i Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“.Mi ćemo sa Optima Grupom u budućnosti sarađivati u nekoliko zajedničkih projekata  što nas iskreno raduje jer svi vi već znate koliko je Optima Grupa ozbiljna kompanija te nam posebno znači što su oni prepoznali naš dosadašnji rad.” – zaključio je Kršić.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...