Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO “SRCEM ZA MODRIČU” PONOVO U MJESNOJ ZAJEDNICI MODRIČA 5

HO “SRCEM ZA MODRIČU” PONOVO U MJESNOJ ZAJEDNICI MODRIČA 5

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ nastavila je obilazak šireg prostora naše opštine pa je tako po planu rada došao na red da se po drugi put obiđe i Mjesna zajednica Modriča 5.
Kao što je naša već ustaljena praksa, prvo smo kontaktirali nadležnog sveštenika jereja Nedeljka Goranovića i sa njim dogovorili termin za podjelu paketa hrane i higijenskih namirnica, kao i odabrali porodice za pakete.
Za ovu akciju moramo se i zahvaliti i gospodinu Dragoljubu Stojanoviću koji je po ko zna koji put nam izašao u susret a takođe on lično već neko vrijeme posjećuje jednu osobu i pomaže je, pa nas je uputio na nju da joj pomognemo.

Prvo smo obišli porodicu Nedaković Bogana (1948 godište), koji živi još sa Rakić Radojkom (1945 godište) i Rakić Stanom (1949 godište). Ovih troje starih i nemoćnih ljudi žive od jedne penzije u trošnoj nedovršenoj kući. Kako kažu i sami, za život im ne treba puno ali za sada bi zamolili ljude dobre volje ako bi neko imao da im da dva kreveta jer postojeći su pod zubom vremena dotrajali. Naša organizacija će da pokuša putem donatora da obezbijedi u narednom periodu i neophodne krevete.

Nakon ove porodice obišli smo i S.D. (inicijale objavljujemo jer je između naše posjete i ove objave ovaj čovjek preminuo). SD živjeo u nedovršenoj kući sa suprugom sa veoma malom penziom. Pored neimaštine SD je bolovao od teškog oblika diabetesa tip 1 ali usled komplikacija često je padao u komu. Nažalost jedne prilike pad šećera doveo je do teških zdravstvenih komplikacija usred čega je SD preminuo te su ga pronašle komšije ali bilo je kasno za reanimaciju uprkos brzoj intrevenciji hitne pomoći Modričkog Doma zdravlja.Porodici izjavljujemo iskeno saučešće.

I na kraju našeg obilazka obišli smo Todu Ristić (1950 godište). Toda živi sama sa veoma malom penzijom. Baka Toda je veoma vedra osoba i tako nas je i dočekala u svoj skromni domu. Kako i sama reče, neimaština predstavlja veliki problem, ali samoća je gora .Pitali smo i baku Todu, da li joj je nešto neophodno, pa nam reče da bi joj trebala pomoć u drvima jer nešto će i kupiti drva ali neće moći sama sve pa će naša organizacija uzeti ovaj slučaj kao prioritet za budući period jer trenutno su sva naša raspoloživa sredstva raspoređena.

U ovoj akciji ispred Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ bili su Milica Stefanović i omladinke Vanja i Saška Grašarević i Jovana Lukić te im se ovim putem zahvaljujemo na pomoći da se ralizuje ova akcija.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...