Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO „SRCEM ZA MODRIČU“ PONOVO U DONJIM KLADARIMA *(FOTO)

HO „SRCEM ZA MODRIČU“ PONOVO U DONJIM KLADARIMA *(FOTO)

Nakon što je Humanitarna organizacija „Srcem za Modriču“ više puta obilazila prihvatni centar za izbjegla i raseljena lica, kao i učenike mjesne škole, članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ ovih dana ponovo su obišli ovo selo sa prostora naše opštine. Nakon obilazka prihvatnog centra uvidjeli smo potrebu jer ima socijalno ugroženih osoba koj žive na prostoru ovog sela a ne nalaze se u prihvatnom centru.

Ubrzo smo kontaktirali našu članicu i velikog prijatelja naše organizacije Nadu Ignjatović te je zamolili da provjeri kojim ljudima je neophodna pomoć naše organizacije. Nada koja je i učiteljica u Donjim Kladarima, odmah stupa u akciju i ubrzo nam javlja da ima dosta porodica kojima je naša pomoć neophodna ali da se ovaj put odlučila i predložila da pomognemo porodice Goste Lukića, Gospe Nikolić i Ljubice Mićić.

Gosto i Petra Lukić žive sami u kući Petrine sestre, koju im je ona dala na korištenje jer se kuća Lukića srušila usred klizišta i koje je u potpunosti srušilo njihovu kuću. Nakon nesreće koja ih je zadesila bili su primorani napustiti svoje imanje u Paležnici i doći kod Petrine sestre u kuću koja ih rado prima. Da nevolja ne dolazi sama vidimo i u ovom slučaju. Naime i Gosto i Petra dobijaju dijabetes te su prisiljeni trošiti lijekove kako bi regulisali šećer u krvi.


Nakon porodice Lukić obišli smo šestočanu porodicu Nikolić koju čine majka Gospa i djeca Slobodan (23), Milanka (18), Mladen (16), Nikolina (14) i Siniša (10). Gospa sa svojih petero djece preživljava od dnevnice koju zaradi radeći po selu. Ova porodica živi u skromnom domu smještenom u nekadašnjim nastavničkim zgradama koje su sada vlasništvo Osnovne škole ,,Sutjeska“ Modriča, koja ovaj smještaj ustupa ovoj porodici.

I na kraju našeg obilazka, obišli smo i baku Ljubicu Mićić, koja 6 mjeseci živi sama. Naime prije 6 mjeseci preminuo joj je suprug i od tada baka Ljubica živi sama. O njoj brine koliko može sin koji živi u Modriči a tu joj uvijek u pomoć i uskoči komšinica Gospa koju smo prije bake Ljubice posjetili.
Kako nam reče baka Ljubica:
–  ,,Hvala vam draga djeco što ste me obišli, hvala i vama što donesošte ovu hranu a i hvala onima koji poslaše ove namirnice hrane. Teško mi je biti samoj, sin mi je u Modriči ali ne može i on sve da mi pomaže, nema ni on nikakvih primanja kao i ja. Muče me mnoge bolesti, tromboza, kičma mi je stradala a i srce me izdaje, jednostavno pritisla me starost. Da mi nije Gospe ne znam kako bi sama sve poradila po kući, jer naučila sam da sve bude uredno ali godine i bolest ne daju mi. Hvala vam još jednom.“ –  plačući govori Ljubica i pokazuje nam lijekove koje koristi.

Ovaj put u ime Humanitarne organizacije bili su prisutne naše članice, već pomenuta Nada Ignjatović, Milica Stefanović kao i naše omladinke Jelena Lalić i Teodora Vidović, te im se zahaljujemo što su učestvovali u ovoj akciji.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...