Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO “Srcem za Modriču” dogovorila saradnju sa Udruženjem MNRL i Dnevnim Centrom *(FOTO)

HO “Srcem za Modriču” dogovorila saradnju sa Udruženjem MNRL i Dnevnim Centrom *(FOTO)

Ovih dana u Modriči je dogovorena jedna preliepa saradnja. HO SZM dogovorila je saradnju sa Udruženjem MNRL i Dnevnim centrom.Tom prilikom HO SZM donirala je 400 KM kao pomoć za odlazak djece na jednodevnu eskurziju. Za radnice u kafeteriji donjeli su kecelje i klompe a mališanima voće.
Nešto više o samom dogovoru reči će nam i sami akteri, predstavnici Ho SZM,Udruženja MNRL i Dnevnog centra.

Član UO HO SZM protojerej stavrofor Jadranko Stojanović:
“HO SZM imala je ovih dana vanrednu Skupštinu na kojoj je jedna od tačaka bila i saradnja sa određenim udružejima. Znači ovo je jedan prelijep početak ozbiljnije saradnje sa ovom divnom dječicom , njihovim roditeljima kao i ljudima koji im pomažu. U predhodnom periodu smo svremena na vrijeme posjećivali ovu dječicu ali smo mišljenja da tu saradnju moramo pojačati i uozbiljiti jer to ova populacija i zaslužuje. Želimo znači sto više pomoći i pokušati sto više uljepšati njihovo djetinstvo.”

Predsjednik UdruŽenja MNRL Radovan Todorović:
“Evo kako vidimo ovih dana Udruženje MNRL je napravilo prvi korak ka saradnji sa HO Srcem za Modriču. Na samom početku ove divne saradnje prijatelji iz HO SZM je obezbijedio sredstva za odlazak članova udruženja MNRL na jednodnevni izlet u iznosu od 400 KM. Isto tako obezbijedjeno je za djecu u Dnevnom centru lijepa količina voća koju je predao sveštenik Jadranko.”

HO SZM nabavila je za radnike kafeterije koja pripada udruzenju MNRL uniforme i klompe za rad. Nadamo se da će ova saradnja da potraje. Na svemu je zahvalan upravni odbor, predsjednik upravnog odbora Radovan Todorović kao i članovi udruženja.

Dnevni centar, Jelena Antić:
“I pored teškoća koje su ih zadesile, porodice korisnika Dnevnog centra su i mahom socijalno ugrožene kategorije koje žive od niskih primanja koje jedva da su dovoljne za pristojan život. Svaka pomoć im je dobro došla. Saradnju sa HO Srcem za Modriču smo već imali kroz podjelu paketića za Novu godinu kao i pomoć prilikom odlaska na izlet. Buduća saradnja, kako smo razgovarali, bi trebala da bude intenzivirana. Može se očekivati napredak u radu Dnevnog centra i bolji uslovi za rad sa djecom. HO SZM je pokazala da ima sluha za naše predloge i pokazala volju da pomogne.”

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...