Home / NOVOSTI / HRONIKA / Gosti zadovoljni bodom

Gosti zadovoljni bodom

MODRIČA – Nekada je Mladost bila daleko iza Modriče. Nekada je tim iz Slatine bedio u nizu. Nekada je bilo i ovako i onako, ali sve se menja i prolazi, pa i teški dani fudbalske Modriče, nekadašnjeg prvaka i osvajača Kupa BiH.

Gost je zbog činjenice da ga vodi trener uspeha Nihad Kadić, a tim čine igrači koji su duži period na okupu i nalaze se u samom vrhu drugoligaškog „zapada“ na papiru bio favorit.

Međutim, Modriča je pokazala da iz fudbalskog vrtića često izrastu cvetovi koji na uspeh mirišu. Ovog subotnjeg popodneva bili su vesnici modričkog fudbalskog proleća.

Predvođeni dominantnim Nenadom Lazareskim, te razigranim Markom Mrđanom i Nebojšom Prljetom uspešno su parirali Slatincima, a da je bilo više sportske sreće, ali i znanja kod „mahača na istoku“, bodovi bi ostali u Modriči.

Doduše, „plavo – beli“ su mogli povesti u 30.minutu preko vihornog Nike Đurića, ali je njegov udarac za malo bio neprecizan.

U 38.minutu Petar Mrđan postigao je gol, Nemanja Malić je podigao zastavicu, a glavnom sudiji Marku Eraku preostalo je da ugasi slavlje domaćih.

U finišu prvog perioda igre Džafer Džafić nosio je loptu „od kuće do nedosanjanih snova“, Nedeljko Vasilić pročitao je njegovu nameru.

Modriča je debelo oštećena u 74.minutu, a to su zabeležile i kamere. Naime, Mrđan je uleteo iz drugog plana, Dušan Bjelić je bio najbliži svom golu, Mrđan se našao oči u oči sa golmanom Jovicom Lakićem, a drugi asistent Dario Đurđević podigao je zastavicu i – osramotio se!

Kao dan je jasno da ofsajda nije bilo!

Sve u svemu, Mladost je pokazala da vredi. Njen trener Nihad Kadić potvrdio je sve trenerske kvalitete. Modriča bez kapitena Bojana Tripića bez neophodne sigurnosti. Sa kratkom klupom je bila i bez nekih većih mogućnosti. Pa, ipak, bila je bliža trijumfu.

Svojim slavljem po završetku utakmice to su potvrdili gostujući fudbaleri.

Ovu utakmicu posmatrao je i predsednik domaćina Petar Jelić. Ništa nije komentarisao, ćutao je.

Baš tako se često i najviše kaže. Da za modrički fudbal dolaze bolji dani.

Jer, on tako želi…

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 200. Sudija: Marko Erak(Krupa na Vrbasu) 7. Žuti kartoni: Trifković(Modriča), Đurić, Mišić (Mladost).

MODRIČA: Vasilić 7, Ristić 6(od 58.min.Buljić 6), Karamanović 6, Kojić 6.5, Dudić 5.5(od 75.min.Savkić -), Prljeta 6.5, Kostadinović 6, Lazareski 7.5(od 75.min.Radić -), Mrđan 7, Trifković 6, N.Ilić 6. Trener: Drago Svitlica.

MLADOST: Lakić 7, Kadić 6.5, Čolić 6.5, Ilić 6.5, Hasanović 5.5(od 57.min.Huseinbašić 5.5), Mitrović 6(od 88.min.Ivanović -), Đurić 7(od 89.min.Karanović -), Mišić 6, Tešić 6, Džafić 6.5, Bjelić 6,5. Trener: Nihad Kadić.

Igrač utakmice: Nenad Lazareski(Modriča) 7,5.

Slađan JEREMIĆ

Izvor: Glas Regije

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...