Home / NOVOSTI / HRONIKA / GORI DIVLJA DEPONIJA SMEĆA U VUKOSAVLJU *(FOTO+VIDEO)

GORI DIVLJA DEPONIJA SMEĆA U VUKOSAVLJU *(FOTO+VIDEO)

Danas u poslijepodnevnim časovima došlo je do požara na divljoj deponiji smeća na području opštine Vukosavlje. Ista je locirana uz magistralni put Modriča – Odžak a prekoputa modričkog naselja Modrički lug. Mi smo ste zatekli na mjestu događaja oko 15:30 časova i tu je već bila postavljena patrola policije iz SJB Vukosavlje koja je obezbjeđivala mjesto požara radi opasnosti od eventualnih eksplozija raznih uređaja koji su ostavljeni na ovoj divljoj deponiji. Kako  nam je rekla policija, očekuje se dolazak vatrogasaca. Uzroci požara na divljoj deponiji nisu još poznati.

DIVLJA DEPONIJA SMEĆA U VUKOSAVLJU - Copy - Copy

Crni gusti dim, vrlo neprijatnog mirisa nadvio se nad Vukosavljem, a djelomično ga vjetar nosi i prema Modriči i susjednom Odžaku.
O ekološkoj šteti po okolinu ne treba niti govoriti, a očito nadležni za  pitanja divljih deponija smeća nisu svoj posao uradili kako treba.
Sada je kasno o nekim stvarima potezati pitanje, ali zato i ovaj slučaj treba biti upozorenje nadležnima da postoji opasnost i od većih ekoloških katastrofa ako se blagovremeno ne preduzmu preventivne mjere.
I na području opštine Modriča nažalost postoji veći broj divljih deponija smeća koje su stalna opasnost od požara, a o našoj gudronskoj jami, ne treba ni pričati.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...