Home / NOVOSTI / HRONIKA / GORDANA VIDOVIĆ: Za bezbjednu vožnju imaju, a za sigurne kuće nemaju novac

GORDANA VIDOVIĆ: Za bezbjednu vožnju imaju, a za sigurne kuće nemaju novac

Direktorka Sigurne kuće u Modriči i narodna poslanica PDP, Gordana Vidović, rekla je za Srpskainfo da Vlada Srpske sigurnoj kući u Modriči duguje 50.000 KM, a onoj u Banjaluci oko 75.000 KM.

– Sigurnoj kući u Modriči nije isplaćen novac za drugu polovinu 2018, a u Banjaluci nedostaje 75.000 KM za treći kvartal. Ja sam podnijela admandman tražeći 120.000 KM, ali on je odbijen bez obrazloženja – rekla je Vidovićeva za Srpskainfo.

Objašnjava da je u Banjaluci za treći kvartal novac isplaćen na netransparentan način.

– Onoliko koliko im je ostalo odobrenog novca to su isplatili Udruženim ženama. Apsolutno ne krivim koleginice, nisu one krive za to, samo sam pitala ministarstvo iz kojih razloga nisu proporcionalno isplatili svim kućama toliko koliko su imali i zašto nisu planirali novac rebalansom kad su vidjeli da će nedostajati – navela je ona.

Navodi da je to Vladina zakonska obaveza, jer se RS obavezala da će isplaćivati novac sigurnim kućama, te da nema smisla da se toliko novac izdvaja za kupovinu novih automobila, a nema novca za sigurne kuće.

– Za sigurnu vožnju imaju novac, a nemaju za sigurne kuće, kojima je novac i te kako potreban – rekla je Vidovićeva, aludirajući na najavljenu kupovinu pet novih automobila za potrebe Kabineta predsjednice RS.

Izvor: Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...