Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Godine za respekt

Godine za respekt

DOBOJ – U Doboju, gradu kome ni ratovi ni poplave nisu ukrali lepotu, sutra  ce biti obeleženo 20 godina od osnivanja današnjeg PFS Doboj. Tim povodom, organizovace se  svecana akademija u hotelu „Integra“ u 18 časova.

 

-Pod praskom metaka i fijukom granata 1994.godine osnovan je FS Posavsko-ozrenske regije. Danas je to podrucni Fudbalski savez koji je, po svemu što ima, drugi u FS Republike Srpske i cetvrti u FS BiH. Ovo ce biti prilika da najzaslužnijim pojedincima i kolektivima zahvalimo za ono što su uradili tada. Mi imamo obavezu da sledimo njihov put casnih namera i da razvijamo fudbalski sport uz potpunu afirmaciju dobojske regije, kaže Branko Stevanovic, predsednik PFS Doboj.
On i njegovi najbliži saradnici, Miodrag Ðuric, Danimir Milkanovic i Ljubiša Tripunovic, urucice najvrednija priznanja najzaslužnijim što je FS dobojske regije danas respektabilna sportska asocijacija.

-Uz ta priznanja, imacemo i filmovanu pricu ’Sve naše godine’. Na ovom projektu radili su naši novinari Slobodan Babic, Goran Stojanovic, Vojo Sajlovic. Montažu je izvršio Mladen Lukic, a sve do perfekcije doveo Sladan Jeremic. Svojim glasom i zanimljivim kadrovima nacinio je projekat od 33 minuta koji ce, sasvim smo sigurni, oduševiti sve prisutne, kaže Ljubiša Tripunovic, generalni sekretar PFS Doboj.
Na pomenutoj manifestaciji bice dodeljeno visoko priznanje i FS Republike Srpske.

-Imponuje da rad rukovodstva FS RS nije prošao nezapaženo u dobojskoj regiji. Modrica je dala i ranijeg predsednika FS RS i FS BiH, te šestog predsednika Republike Srpske, dr Milana Jelica. Taj covek uradio je mnogo za Republiku Srpsku, ne samo za njen fudbalski sport. Zato i naša asocijacija ima obavezu da brine o svim klubovima u dobojskoj regiji, ali i u drugim delovima Srpske. Radujem se dolasku u Doboj, da stisnem ruku slavljeniku i poželim još veca ostvarenja u godinama koje ce doci, rekao je Mile Kovacevic, predsednik FS RS i ugledni advokat iz Banja Luke.

Dve decenije fudbala dobojske regije su period ponosa i uzvišenosti.

Godine za respekt…

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...