Home / NOVOSTI / HRONIKA / Gastro susreti Modriča 2015

Gastro susreti Modriča 2015

Na Trgu dr Milana Jelića 17. aprila 2015. godine održani su drugi po redu “Gastro susreti Modriča 2015”. Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Modriča, Udruženje žena “Veliko srce” Modriča i Opština Modriča.

Ovogodišnje Gastro susrete  je otvorila direktorica Turističke organizacije Modriča Aleksandra Tošanović i zahvalila se svim izlagačima na učešću. “Cilj menifestacije je da afirmišemo turističku ponudu našeg grada i promocija gastro specijaliteta. Nadam se da ćemo narednih godina imati sve više posjetilaca”, rekla je Aleksandra Tošanović.

“Ovo je jedna prelijepa manifestacija koja se održava u našem gradu i ujedno jedna mala prezentacija našeg grada. Zadovoljni smo jer je došlo dosta izlagača iz drugih opština da prikažu šta imaju i umiju. Najvažnija stvar je druženje. Zahvalio bih se svima na učešću, što su izdvojili dio svog vremena ali i novca što ja jako cijenim”, rekao je načelnik Mladen Krekić.

U cilju promocije gastro vrijednosti našeg kraja i šire, svoje specijalitete izložila su 22 učesnika sa područja opština Brčko, Gradačac, Šamac, Doboj, Derventa, Brod i Modriča.

Ljubica Dimitrov, predsjednica udruženja žena „Đurđevak“ iz Liješća u izjavi za medije je istakla: “Mi smo ovdje već drugi put od kako je Turistička organizacija opštine Modriča pokrenula ovu kulturnu manifestaciju. Trudimo se da svake godine učestvujemo i nadamo se da će tako biti i u budućem periodu. Ovo je prilika da se družimo, uspostavimo novu saradnju i nove kontakte zato što i Opština Brod u septembru organizuje kako Sajam privrede tako i Gastro susrete a mi smo jedan od organizatora.”

“Za mene ovi susreti znači jedan pomak u našem gradu, uspjeh i jedno lijepo druženje. Mislim da se ova manifestacija treba organizovati svake godine i da nas bude što više”, izjavila je Gordana Narić, poslastičarnica „Marina“ Modriča.

Mališani predškolske ustanove “Naša radost” i članice Etno grupe “Vida” svojim nastupom uveličali su današnji događaj.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...