Home / NOVOSTI / HRONIKA / Fudbalerke ŽFK Alfa Modriča na pripremama u Riječanima *(FOTO+VIDEO)

Fudbalerke ŽFK Alfa Modriča na pripremama u Riječanima *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA,  Fudbalerke ŽFK Alfa Modriča otpočele su intezivne pripreme za nastavak takmičarske sezona u Premijer ligi BiH. U Sportsko rekreacionom centru Riječani, objektu Crvenog krsta Modriča, našli su optimalne uslove za rad. Ove pripreme je obezbjedio generalni sponzor kluba Tvornica obuće Alfa Modriča, odnosno, za to je zaslužan njen vlasnik Ilija Jevtić koji je i predsjednik ovog kluba.

ŽFK Alfa Modriča je prvi dio prvenstva završila na osmoj poziciji te se nalazi u opasnim vodama stoga je imperativ da u nastavku daju maksimum i zadrže status člana Premijer lige. Kako i sami navode, to im je i osnovni zadatak u nastavku sezone.

SVITLICA DRAGO, Šef stručnog štaba ŽFK Alfa Modriča

Šef stručnog štaba Svitlica Drago za portal Modričainfo je izjavio:

– “Evo nalazimo se u Sportsko rekreacionom centru Riječani gdje se trenutno nalazimo na pripremama. Pošto imamo veliki broj đaka, mlada nam je ekipa, tako da moramo jednostavno vikendom da dolazimo tri dana da napravim jedan kontinuitet pripremnog perioda. Što se tiče samih priprema jako sam zadovoljan. Znači imamo jako dobar odziv, igračice su mlade, međutim, rade stvarno po planu i programu. Prezadovoljan sam sa radom i sa uslovima za rad. Moramo se svakako zahvali našem sponzor, firmi Alfa i našem predsedniku Iliji Jevtiću koji je nam je omogučio da dođemo ovde da odradimo ovaj dio priprema, ovaj vikend i naredna dva vikenda. Što se tiče priprema, teku po planu i programu. Nadamo se i koju utakmica da odigramo, međutim, još smo u nekoj ranoj fazi priprema pa tako da ćemo u skorije vrijeme imati i provjernu utakmicu. A cilj nam je da ostanemo u premijer ligi. Svakako Modriča to zaslužuje, da kažem i ovim  ugovorima novog sponzora i svega ovoga što sledi. Zaslužujemo da igramo premijer ligu. Biće jako teško. U jako smo teškoj situaciji igrački i bodovna. Ja se nadam u svakom slučaju da ćemo odraditi kako treba pripreme i da ćemo ostati u ligi.” – zaključio je Svitlica Drago.

MIRALEM MEŠANOVIĆ, trener kadetkinja ŽFK Alfa Modriča

Razgovarali smo i sa trenerom kadetkinja Miralemom Mešanovićem:
– “Poštovanje. Ja sam Miralem Mešanović. Ja sam trener kadeta Alfe Modriče. Ovde se nalazimo da radimo pripreme. Normalni trenažni proces, ekipna priprema za narednu sezonu, to jest ovu tekuću sezonu koja se vrši ove godine. Ovde se nalazimo gdje su izuzetno, fantastični uvjeti za rad, priroda je predivna, ekipa se dobro osjeća i pripremamo se za ovu sezonu. Kadeti Alfa Modriča su  izuzetno talentovani. Radimo normalno, na usavršavanju, na pripremi na snazi i normalno na tehnici. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome. Bitno je samo da dolaze na trening. Pa, imaju volju za to. To je najbitnije za ekipu. Znači, samo volja i želja, uspjeh će doći.”

SLAĐANA SMILJANIĆ I MAJA SIMIĆ

Kapiten ekipe Maja Simić kaže:
– “Ja sam Maja Simić, igram odbranu i kapiten sam ekipe. Imamo veoma težak zadatak, da ostanemo u premijer ligi. Veoma smo mlada ekipa i treniramo jako. Ovdje smo, na primjer, na uređajima i treniramo jako i odgovorno i planiramo da ostanemo u ovoj ligi. Koliko-toliko, videćemo kakvi će biti rezultati  i jako treniramo.”

Par riječi nam je rekla i igračica Slađana Smiljanić:
– “Ja sam Slađana Smiljanić. Na pripremamasmo smo u Riječanima. Pripreme teku dobrim tokom, trudimo se, cilj nam je da ostanemo u Premijer ligi.  Pa sad,  nadamo se da ćemo uspjeti. Tu smo sa curama, zajedno, družimo se.”

Iz svega se može zaključiti da nastavak prvenstva će za Alfu Modriča biti vrlo težak i da je velika ogovornost na ovim mladim djevojkama, ali i na stručnom štabu, trenerima pa i upravi Kluba da se zadrži status u Premijer ligi. Postoji volja, želja pa nadati se onda i dobrom rezultatu.
Isto tako, u nastavku će biti vrlo važna i podrška ove sredine, navijača na tribinama i sviju kojima je interes da Modriča ima svog predstavnika u Premijer ligi, jer to je svakako velika promocija za svaki grad koji ima tim u Premijer ligi BiH, pa bi time i ovaj klub trebao imati adevatan tretman i podršku jer  na najbolji način prezentuje grad Modriču.

Autor / foto / video: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

https://imgur.com/a/WUaOVix

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...